Ei tuliaisia Vaasasta, runkosarjaa jäljellä viimeinen kymmenes

Sport - KalPa 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Tilastot täällä.

KalPa lähti otteluun Vaasassa sijalta kahdeksan, kurkottamaan kohti kuuden parhaan joukkoa. Isäntäjoukkue Sport tuli kaukaloon sarjataulukon kymmenenneltä sijalta, tekemään lisää eroa lähimpiin uhkaajiinsa. Kauden keskinäiset voitot olivat ennen torstaita KalPalle 2-1.

Vaasalaiset jatkoivat sensaatiomaisen hyvää kauttaan olemalla savolaisia parempia lukemin 4-0 ja paransivat asemiaan taistelussa suuresta unelmastaan, Playoffs-paikasta. Laukaisukartan ja torjuntatilaston numerot olivat joukkueilla lähes identtiset, mutta siinä tärkeimmässä tilastossa eli maalisarakkeessa oli selkeä ero ja paremmasta joukkueesta ei torstaina jäänyt epäselvyyttä.

Ottelun hahmo oli kaikissa maaleissa mukana ollut Teemu Tallberg, pistein 2+2. Lisäksi pisteitä monikossa tekivät Joel Kiviranta ja Lassi Kokkala, kumpikin 1+1. Maalivahdeista Mika Järvinen pysäytti kaikki 29 maalia kohti tullutta kiekkoa ja Eero Kilpeläiselle kertyi 27 torjuntaa, ottelun viimeisen osuman syntyessä tyhjään KalPa-maaliin.

KalPalla on Liigan runkosarjan 60 ottelusta jäljellä enää viimeinen kymmenes. Joukkue on pelannut runkosarjan ensimmäiset 90 % sen verran hyvin, että paikka pudotuspeleissä näyttää todennäköiselle ja myös suora paikka pudotuspeleihin on edelleen mahdollinen. Viimeinen 10 % runkosarjasta ratkaisee sitten sen, miltä sijalta savolaiset aloittavat pudotuspelit ja alkavatko ne kotona vai vieraissa. Paljon on vielä auki ja jännitys kasvaa kierros kierrokselta.

Seuraavaksi KalPa palaa kotiyleisön eteen, kun lauantaina perinteiseen Savolaisten peliin saapuu vastustajaksi Ilves. Liput otteluun ovat myynnissä täällä. Data Group Areenan ovet aukeavat poikkeuksellisesti jo klo 15.30, tervetuloa paikanpäälle!


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
- La 27.2. klo 17.00 KalPa - Ilves
- La 5.3. klo 17.00 KalPa - KooKoo
- To 10.3. klo 18.30 KalPa - Lukko