Data Group Areenan tuntemattomat supersankarit - keitä he ovat?

KalPan taival on kestänyt jo 86 vuotta. Tätä pitkää matkaa kunnioittaen on aika antaa kunniaa heille, jotka huolehtivat viihtyvyydestä otteluiden aikana. Nämä tuntemattomat supersankarit huolehtivat siitä, että otteluiden aikana on tarjolla kahvia ja makkaraa. He huolehtivat siitä, että jokaisen on turvallista katsoa ottelua. Näitä supersankareita ovat talkoolaiset.

Talkoolaisten juuret KalPan otteluissa kantavat jo vuosikymmenien taakse. Jo ennen jäähallin rakentamista talkoolaiset ahkeroivat KalPan peleissä. Talkoolaisten tarve ei ole vähentynyt, heitä tarvitaan edelleen paljon ja he ovat kantava taustavoima.


Järjestyksenvalvojat yhtenäisissä asuissa joitakin vuosia aiemmin. Nykyään käytössä ovat keltaiset järjestyksenvalvojatakit.

Talkoolaisia yhtenäisissä asuissa joitakin vuosia aiemmin. Kioskimyyjät ja lipunmyyjät käyttävät nykyään pääosin keltaista hupparia.

Vaikka vuodet ovat vierineet, niin talkoolaisten tehtävät eivät ole muuttuneet juuri mitenkään. Tietysti tietotekniikka on tuonut esimerkiksi lipunmyyjille uusia ulottuvuuksia, mutta pääasiassa työtehtävät ovat samoja edelleen.

Talkoolaisia on muun muassa lipunmyynnissä, kioskeissa ja järjestyksenvalvonnassa. Vuodesta toiseen samat asiat käyvät kaupaksi kioskeilla. Makkara, kahvi, limppari ja karkit löytävät tiensä ostajien käsiin ottelusta toiseen.


Valikoimasta löytyy vaihtoehtoja runsaasti - limpparia, karkkia, suklaata.

Toimivia tapoja on turha muuttaa, styroksiset kylmälaukut ovat edelleen osa kioskeja.

Talkoolaisten sitoutuminen tehtäviinsä on ihailtavaa. Osa talkoolaisista on ollut jo useamman vuosikymmenen ajan KalPan otteluissa mukana. Nykyään myös nuoret ovat kiinnostuneet talkootoiminnasta ja varsinkin kioskimyyntipisteistä heitä löytyy paljon.


Kahvia menee otteluiden aikana aina monta litraa.

Lipunmyynnissä vaaditaan tarkkuutta ja huolellisuutta rahojen kanssa.

Miksi talkoolaiseksi lähdetään?
Syitä voi olla ihan yhtä monta kuin tekijöitäkin. Osalla lapset saattavat pelata jääkiekkoa ja sitä kautta vanhemmat ovat lähteneet talkoolaisiksi. Osa kerää talkootöillä varoja joukkueelleen, kun taas toiset haluavat tekemistä vapaa-ajalleen. Talkootyö on loistava tapa verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa sekä saada samalla arvokasta työkokemusta.

- Talkoolaisten merkitys KalPalle on erittäin suuri. Heidän työpanoksellaan ja sitoutumisellaan on KalPalle iso taloudellinen merkitys kausittain. Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia vuosien saatossa KalPan toiminnassa mukana olleita talkoolaisia. Teistä on ollut suuri apu, sanoo KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

Tuhannesti kiitos kaikille talkoolaisille työpanoksesta ja tavataan Data Group Areenalla!

Historiallisista talkookuvista suuri kiitos Marjatta Pakariselle, joka on toiminut talkootöissä KalPalla jo monta vuosikymmentä!