Veli-Matti Vittasmäki ja Santeri Lukka KalPa-puolustukseen

Veli-Matti Vittasmäki ja Santeri Lukka ovat uudet miehet KalPan puolustukseen. Lisäksi Niko Mikkola nousee KalPan Nuorten Liiga-joukkueesta ylös ja pelaa ensimmäiset Liiga-ottelunsa.

Siirrot tulivat ajankohtaiseksi joulutauon kynnyksellä KalPa-puolustukseen iskeneen poikkeuksellisen rajun loukkaantumissuman myötä. Lisäksi Joonas Lyytinen edustaa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa, joten alkukaudella pelanneista kahdeksasta puolustajasta on pois kokoonpanosta tällä hetkellä kaikkiaan viisi.


Veli-Matti Vittasmäki

Veli-Matti Vittasmäki (24) siirtyy kauden loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella TPS:stä KalPaan.

Vasemmalta laukova puolustaja (186 cm / 96 kg) on pelannut Liigaa runkosarjassa 311 ottelua (7+24) ja pudotuspeleissä 17 ottelua (0+2), kaikki kasvattajaseuransa TPS:n riveissä. Vittasmäki pelasi keväällä 2010 kaikki pudotuspeliottelut TPS:n voittaessa Suomen mestaruuden.

 - Meille tuli lyhyessä ajassa todella raju loukkaantumissuma puolustukseen ja etsimme miehiä tilalle. Vittasmäki on Pekka Virralle tuttu pelaaja ja hän pystyy sopeutumaan nopeasti meidän pelitapaan, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.


Santeri Lukka

Santeri Lukka (23) saapuu KalPaan neljän ottelun lainasopimuksella Mikkelin Jukureista.

Oikealta laukova puolustaja (180 cm / 88 kg) on pelannut Mestistä SaPKossa ja Jukureissa yhteensä 128 ottelua (12+44). Lukka on Ässien kasvatti, missä hän takoi Nuorten Liigassa puolustajalla kovia pistemääriä.

 - Lukka on kiekollinen puolustaja, joka tuo lisää vaihtoehtoja ylivoimapelaamiseen kätisyytensäkin myötä. Meillä hän pääsee näyttämään tasoaan Liigassa, Mestiksessä pelaamansa vahvan syystalven jälkeen, Kapanen toteaa.


Niko Mikkola

Niko Mikkola (18) solmi loppukesästä KalPan kanssa kevääseen 2017 asti ulottuvan sopimuksen.

Vasen käsi alhaalla pelaava puolustaja (185 cm / 84 kg) pelaa toista kauttaan Nuorten Liigassa ja oli syyskaudella joukkueensa tehokkain puolustaja 21 otteluun kirjauttamillaan pisteillä 5+6.


Veli-Matti Vittasmäki, Santeri Lukka ja Niko Mikkola pelaavat ensimmäisen kerran Liigaa KalPa-paidassa lauantaina 27.12. Oulussa. Ensimmäisen kerran uuden kotiyleisön edessä he esiintyvät perjantain 2.1. ottelussa KalPa-JYP.