Växjö Lakers vahvempi 1-3, Kiiskiselle jälleen 1+1, KalPan CHL-urakka päättyi

KalPa - Växjö Lakers 1-3 (0-3, 1-0, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Ruotsin pääsarjan SHL:n viime kauden välieräjoukkue ja tämän hetken sarjakolmonen Växjö Lakers tiedettiin todella kovaksi joukkueeksi. Paitsi nimilistan, myös kuluvan kauden menestyksen sekä Växjössä pelatun keskinäisen ottelun perusteella.

Avauserän vaikeudesta KalPa-pelaajat voivat katsoa peiliin, niin paljon kiekonmenetyksiä erässä nähtiin. Mutta, Lakersin vahvuus erässä ansaitsee tunnustuksen, sillä se oli selkeästi osasyy isäntien vaikeuksiin. Lisäksi vieraiden avauserän meriitteihin lukeutui kolme tehtyä maalia. Yhdeksää minuuttia kauempaa ei tarvinnut savolaisyleisön jännittää, rokottaako Tuomas Kiiskinen jälleen kasvattajaseuraansa, kuten oli tehnyt edellisessä kohtaamisessa tehoin 1+1. Terävä laukaus aivan oikeaan ylänurkkaan ei jättänyt Samu Perhoselle KalPa-maalilla mahdollisuuksia. Kaksi minuuttia myöhemmin Kiiskiselle kirjattiin syöttöpiste kun Nick Johnson laukoi kiekon yhtä vastustamattomasti aivan samaan paikkaan. Kaksi minuuttia ennen erän loppua soi omissa vielä kertaalleen, nyt kiekko kilahti matalalta inhottavan tarkasti aivan tolpan juureen, laukojana Eddie Larsson.

Jos joutui KalPa poistumaan kaukalosta vertauskuvainnollisesti kyykyssä, tuli se toiseen erään jo rinta rottingilla. Kun avauserä oli vahvasti ruotsalaisten, oli toinen erä hyvin selvästi savolaisten. Vieraat joutuivatkin ottamaan erässä peräti neljä rangaistusta, ja niistä viimeisen aikana tuli tulosta. Puolustaja Miika Koivisto tälläsi lyöntilaukauksella kiekon siniviivan tuntumasta maaliin, jo kolmannen kerran ottelussa keilahallin puoleisen maalin aivan oikeaan ylänurkkaan. Toista erää jäi jäljelle vain yhdeksän sekuntia ja jäähyä tasan yksi sekunti. Aiemmin erässä ennen KalPan kavennusta nähtiin Perhoselta tärkeä torjunta kun nuori mies pysäytti Jani Lajusen laukoman rangaistuslaukauksen.

Kolmannessa erässä KalPa yritti ja taisteli, mutta vieraiden etumatka oli liikaa, sillä KalPa olisi tarvinnut ottelusta jatkohaaveiden elossa pitämiseen voiton varsinaisella peliajalla eli erä olisi vaatinut isäntien kolmen maalin voiton. Lakers pystyi kahden maalin johdossa keskittymään puolustamiseen, sen ei tarvinnut tehdä enää lisää maaleja ja vastassa ollut puolustus osoittautui liian tiiviiksi KalPalle enää ohittaa. Vaikka savolaiset painoivatkin pelin väkisin vastustajan päätyyn viimeisten minuuttien aikana kuudella kenttäpelaajalla, se ei nyt auttanut. Lopulta summeri soi, KalPan CHL-urakka päättyi tältä kaudelta alkulohkoon ja Lakers siirtyi ennen lohkon viimeistä ottelua kärkipaikalle ja kiinni jatkopaikkaan.

Illan hahmo oli hän kenet savolaisyleisö odotti vierasjoukkueen paidasta ylivoimaisesti eniten näkevänsä, Kiiskinen. "Niiralan Maltsev" palasi Niiralaan ja show pyöri miehen ympärillä alusta loppuun. Ennen ottelua jäällä KalPa muisti miehen perhettä esikoisen syntymisestä sekä omasta syntymäpäivästä ja kotiyleisö palkitsi Kiiskisen yli puolen minuutin aplodeilla. Samaan aikaan kulmakatsomon ylle laskeutui suuri pelipaita numetolla 19. Avauserässä saldona tehot 1+1 ja yleisö huomioi "Kisua" komeasta maalistaan ehkäpä kaikkien aikojen kovimmilla vierasjoukkueen pelaajan maalikuulutuksen jälkeen saamilla aplodeilla. 1. erätauolla tv-haastattelussa ja 2. erätauolla hallihaastattelussa. Ottelun päätyttyä kulmakatsomo lauloi syntymäpäiväsankarille ja sen jälkeen #19:n piiritti media.

Kiirettä siis piti Kiiskisellä Data Group Areenalla, ja kenellekään ei jäänyt epäselväksi onko hän edelleen savolaisyleisön silmissä supertähti. Kun tämä mies jonakin päivänä pelaa vuosien tauon jälkeen ensimmäisen ottelunsa tutussa KalPa-paidassa, se ottelu tulee olemaan suuri tapahtuma paitsi pelaajalle itselleen, myös koko KalPa-perheelle. Niin suosittu "Kisu" kotikaupungissaan on. Paluuta ennen numerolla 19 ei pelaa KalPassa kukaan, kuten ei pelaa myöskään toisen savolaisyleisön supersuosikin Teemu Hartikaisen numerolla 35.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 11.10. klo 18.30 KalPa - Kärpät  Premium  <- 85-vuotisjuhlaottelu
 - Pe 17.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - Ti 21.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium