Tulikuumat Kilpeläinen ja Voutilainen sankareina, Tappara kaatui Tampereella 1-2

Tappara-KalPa 1-2 VL (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Perjantaina Kuopiossa SaiPalta täydet kolme pistettä ottanut KalPa nappasi vuorokauden sisään jo toisen voittonsa kun savolaiset kaatoivat lauantaina vieraissa Tapparan. Kaksi päivää, kaksi ottelua ja viisi pistettä, siinä KalPan saldo Liigan avausviikolta.

Perjantain sankareista maalivahti Eero Kilpeläinen oli jälleen itse rauhallisuus ja antoi 27 torjunnallaan KalPalle mahdollisuuden voittaa. Liiga-avauksessa todella hyvää rannelaukaustaan yhden maalin muodossa esitellyt Jukka Voutilainen käytti täsmäasettaan myös Tampereella. Tuloksena oli toisessa erässä yksi maali, joka vei KalPan jatkoajalle ja toi yhden pisteen. Kaksikosta Kilpeläisen torjuntaprosentti kahden ottelun jälkeen on peräti 94,74 ja Voutilaisen pisteet samalta ajalta ovat 2+2.

Perjantain tapaan savolaisten voitto-osuma merkittiin myös nyt tshekille, tällä kertaa Tomas Kubalikille, jonka saldo edellisessä ottelussa oli kaksi syöttöä. Kubalik nosti kiekon voittolaukauskilpailussa Tapparan maaliin ja samalla hän nosti KalPan tuliaisten määrän yhdestä kahteen pisteeseen, kun Kilpeläinen otti komeasti kiinni kaikki kolme Tappara-pelaajien yritystä.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Tappara oli numerollisesti niskan päällä, torjunnat Juha Metsola 14 ja Kilpeläinen 23. Kolmatta erää veivät puolestaan keltapaidat, torjuntoja Metsolalle 13 ja Kilpeläiselle vain kolme. Tiivistetysti voisi sanoa, että Kilpeläinen antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, Voutilainen laukoi KalPalle yhden pisteen ja Kubalik toisen. Heidän taustalla koko joukkue taisteli kuitenkin antaumuksella ja tuloksena lopulta maistuva kahden pisteen vierasvoitto yhden kauden suurimman mestarisuosikin kotiluolasta.

Perjantaina viime kauden nelosen SaiPan ja lauantaina hopeajoukkue Tapparan kohdanneen KalPan kova otteluohjelma jatkuu tiistaina, jolloin vastaan asettuu viime kauden pronssijoukkue Lukko kotonaan Raumalla. Jatkuuko myös savolaisten kova tuloskunto? Edellisestä kuudesta ottelustaan KalPa on vienyt nimiinsä viisi.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 20.9. klo 17.00 KalPa - HPK  Classic
 - La 27.9. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
 - Ti 30.9. klo 18.30 KalPa - SaiPa  Supersaver