Niiralassa hurmosmainen tunnelma, Samu Perhonen jälleen voiton takuumies

KalPa - Tappara 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

KalPa ja Tappara olivat kohdanneet toisensa tällä kaudella ennen keskiviikkoa kolme kertaa, ja jokaisella kerralla voittaja oli ollut vierasjoukkue. Otteluista yksi oli pelattu Kuopiossa ja kaksi Tampereella, joten KalPa oli niskanpäällä voitoin 2-1. Neljännessa keskinäisessä vierasvoittojen sarja katkesi kun KalPa piti kaikki kolme pistettä Savon sydämessä.

KalPa tuli otteluun vahvasti ja Tappara sai olla tyytyväinen, että ensimmäiselle erätauolle poistuttiin lukemissa 0-0. Toisessa erässä Tappara paransi, etenkin erän lopulla se oli väkevä ja nyt KalPa sai olla tyytyväinen jotta kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-1. Kolmannessa erässä KalPa käänsi ottelun edukseen kuudennen ja seitsemännen minuutin maaleilla. Päätöseräksi jääneen kolmannen erän loppua kohti Tappara hallitsi tapahtumia, mutta KalPa piti paketin kasassa ja ei joutunut lopulta pahan paineen alle vaan kykeni purkamaan tilanteet rauhallisesti yksi kerrallaan.

Perjantain ja maanantain kotiotteluissa KalPalle voitot torjunut Samu Perhonen oli jälleen kotikaukalossa voittava maalivahti eli tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, ja myös nyt joukkue tuohon mahdollisuuteen tarttui. Perhonen oli keskiviikkona varma ja toisen erän lopulla Tapparan painaessa päälle suorastaan loistava. Iso kiitos edellisistä viidestä ottelustaan neljä voittaneen Tapparan jäämisestä yhteen maaliin kuuluu koko joukkueelle joka auttoi nuorta maalivahtiaan jälleen suurella sydämellä heittäytymällä laukausten eteen. Tästä kertoo se, että vaikka Perhonen oli savolaisten voiton takuumies, torjuntoja ei kertynyt 19:ää enempää. Ottelun päätyttyä nuori mies kävi jälleen kiittämässä riehakkaasti kulmakatsomoa, joka osoitti läpi ottelun Perhoselle vahvaa tukeaan.

Ottelun avausmaalissa toisen erän alkuminuuteilla kolmen ottelun lainasopimuksen toista otteluaan pelannut Juha Tarkkanen pelasti kiekon hyökkäyssiniviivan tuntumasta ja pelasi sen rauhallisesti Jaakko Rissaselle. Kuten edellisessä kotiottelussa, sentterin syöttö löysi myös nyt tarkasti Janne Keräsen lavan ja tilanne oli 1-0. Syöttöpiste oli samalla Tarkkaselle ensimmäinen piste KalPa-paidassa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tappara pelasi ylivoimalla ja Josh Green sai sivaltaa maalin edestä Kristian Kuuselan kauniista syötöstä vieraat tasoihin.

Kolmannen erän alkupuolella nähtiin puolestaan KalPalta oppikirjamainen osuma. Saku Kinnunen voitti aloituksen ja pelasi kiekon taaksepäin viivalle Niko Mikkolalle, joka siirsi sen poikittain Jussi Timoselle. Timonen pelasi itselleen hieman tilaa ja tälläsi kumipalan painavalla laukauksella Tappara-maalin etuyläkulmaan ja Dominik Hracovinan juomapullo sai kyytiä. Syöttöpiste oli puolestaan Mikkolalle ensimmäinen piste KalPan edustusjoukkueessa. Hieman reilu minuutti myöhemmin nähtiin jälleen näyttävä osuma KalPalta kun Michal Birner piti kiekkoa ja lähetti tarkan poikittaisyötön B-pisteeltä toiselle B-pisteelle, mistä Jukka Voutilainen laukoi näyttävällä onetimer rannelaukauksella kiekon samaan paikkaan kuin Timonen hetkeä aiemmin, etuylänurkkaan.

Ottelun yleisömäärä oli 3140, mutta tunnelma Data Group Areenalla oli niin väkevä, että yleisöä olisi luullut olevan vähintään tuhat henkeä enemmän. Tunnelma oli läpi ottelun hyvä, mutta korkeimmalla tunnelma oli toisen erän lopussa Perhosen pitäessä isäntiä pystyssä, Mustan Verkoston huutaessa maalivahdin nimeä ja pitkien sivujen katsojien lyödessä äänekkäästi tahtia. Seuraavan kerran tunnelma lähenteli katon rajaa kun kaupungin omat pojat Timonen ja Voutilainen siirsivät KalPan hieman yli minuutissa kahden maalin johtoon. Suuri yleisö Mustan Verkoston johdolla oli kiitettävän äänekäs myös KalPan taistellessa lopussa tuloksekkaasti johtonsa pitämisen puolesta.

Seuraava kotiottelu onkin sitten erikoislaatuinen. Kyseessä on jo perinteinen, kerran kaudessa ja alkuvuodesta järjestettävä Savolaisten peli, ja tällä kertaa kansaa viihdyttävät myös tunnetut savolaiset muusikot Jamppa Kääriäinen ja Timi Lexikon. Liput tähän otteluun ovat jo myynnissä. Tervetuloa!