Luleå Hockey on CHL-mestari, Mathis Olimb on arvokkain pelaaja

Champions Hockey Leaguen finaali nähtiin tiistaina Luleåssa, COOP Norrbotten Arenalla. Historian ensimmäinen CHL-kausi sai arvoisensa finaalin, jossa nähtiin päätöserässä dramaattinen käänne.

Vierasjoukkue Frölunda Gothenburg siirtyi avauserässä jo 0-2 johtoon. Luleå Hockey nousi kolmannessa erässä ylivoimalla maalin päähän ja pian tämän jälkeen vieraat joutuivat viiden minuutin alivoimalle. Sen aikana  kotijoukkue nousi väkisin kahdella ylivoimamaalilla 3-2 johtoon. Ottelun loppulukemat 4-2 syntyivät vieraiden tyhjään maaliin. Näin isännät pääsivät nostamaan European Trophyksi nimettyä pokaalia kotiyleisönsä edessä.

Suomalaisia mestareiden joukkueeseen kuuluu peräti neljä, ja he ovat Marcus Fagerudd, Niklas Fogström, Kristian Näkyvä ja Lennart Petrell.

CHL-kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi arvostettiin Frölunda Gothenburgin Mathis Olimb.

CHL-finaalin kooste MTV Sportin sivuilla täällä.

KalPa taisteli pudotuspeleihin yltämisestä vielä alkulohkon viimeisessä ottelussaan Växjö Lakersia vastaan, mutta tappio tiesi CHL-otteluiden päättymistä tämän kauden osalta. CHL-otteluita nähdään Kuopiossa myös tulevilla kausilla, sillä KalPalla on CHL:n yhtenä perustajaosakkaana pelioikeus neljälle ensimmäiselle CHL-kaudelle.

Tervetuloa seuraamaan jännittäviä CHL-otteluita Data Group Areenalle jälleen elo-syyskuussa!