Kuopiossa tehdään 11.10. kiekkokulttuuria, KalPa ja Kärpät kohtaavat kauden 86-87 joukkueilla!

KalPan 85-vuotisjuhlaottelu on KalPa-Kärpät, joka nähdään Data Group Areenalla lauantaina 11.10. klo 18.30.

Savossa juhlitaan historiaa kunnioittaen, sillä klo 17.00 koetaan legendaottelu. Silloin kaukalossa kohtaavat KalPa ja Kärpät, kauden 1986-1987 joukkueilla. Joukkueet kohtasivat  SM-liigan avauskierroksella 21.9.1986, kun KalPa palasi pääsarjaan 25 vuoden tauon jälkeen. Tuossa ottelussa KalPa yllätti sarjanousijana mestarisuosikki Kärpät maalein 6-4 ja kiekkohuuma Savon sydämessä yltyi entisestään. Kauden päätteeksi KalPa säilytti SM-liigapaikkansa ja Kärpät saavutti SM-hopeaa.

Liput juhlaotteluun KalPa-Kärpät sisältävät legendaottelun KalPa-Kärpät. Näe kaksi ottelua yhden hinnalla, varmista paikkasi ajoissa täällä.


"KalPa haluaa vaalia perinteitä ja rakentaa kiekkokulttuuria"

 - Syksyllä 2009, ennen 80-vuotisjuhlaotteluamme järjestimme legendaottelun jossa kohtasivat kevään 1991 välieräsarjan joukkueet KalPa ja JyP HT. Katsomossa oli yli 3000 katsojaa, tunnelma oli upea, pelaajat ja yleisö todella nauttivat. Pelaajat ovat vielä jälkikäteen kiitelleet ja muistelleet tapahtumaa ja kannattajatkin ovat kiitelleet ikimuistoisesta illasta, kertoo myynti- ja asiakkuusjohtaja Pasi Kuivalainen.

 - Nyt haluamme tarjota uudestaan ainutlaatuisia hetkiä yleisöllemme, tällä kertaa kunnioitamme KalPan ensimmäistä SM-liigajoukkuetta. Saamme kaukaloon kovan luokan legendoja, useita entisiä maajoukkuemiehiä. Savolaisille kirkkain tähti on varmasti legendaarinen numero 27, Jouni Rinne. Voisi sanoa, että yleisö saa nauttia nyt toisesta "Kultaranteen" paluusta ja tällä kertaa peliaikaa on luvassa enemmän kuin 24 sekuntia... Päävalmentajaksi on upeaa saada keväällä 1986 KalPan SM-liigaan nostanut Esko Nokelainen, joka kuului myöhemmin Curt Lindströmin valmennustiimiin ja on kevään 1995 maailmanmestari. Erotuomarina toimii itseoikeutetusti Savon oma erotuomarisuuruus Kari "Kippari " Nieminen.

 - KalPa haluaa vaalia omia perinteitään ja rakentaa samalla seurarajat ylittävää kiekkokulttuuria. Tästä osoituksena aloimme suunnitella tätä tapahtumaa jo niin hyvissä ajoin, että saimme vastustajaksi myös Liiga-otteluun Kärpät ja voimme tarjota ainutlaatuisia hetkiä myös Kärppä-kannattajille. Haluamme kiittää Liigaa hyvästä yhteistyöstä. Toivomme näkevämme Data Group Areenalla KalPa-kannattajia ympäri Suomea ja myös useita bussillisia Kärppä-kannattajia. Nyt niin KalPan kuin Kärppien kannattajille on tarjolla ainutlaatuista nähtävää ja historian havinaa!


KalPa: Jouni Rinne, Esa Välioja, Jari Järvinen, Jari Paavola...

KalPalta saapumisen on varmistanut tähän mennessä 12 seurahistorian ensimmäisen SM-liigajoukkueen pelimiestä.

Maalivahdit: Jari Paavola, Hannu Nykvist.

Puolustajat: Timo Kulonen, Jari Järvinen, Pasi Ruponen, Esa Välioja.

Hyökkääjät: Jukka Holtari, Kenth Vesterlund, Tero Arkiomaa, Jari Suvinen, Jouni Rinne, Ossi Ruohoaho.

Päävalmentaja: Esko Nokelainen.


Kärpät: Pekka Tuomisto, Markku Kiimalainen, Ari Hellgren, Juha Tuohimaa...

Kärppien hopeajoukkue vahvistettuna kevään 1981 mestarijoukkueen maalivahti Ari Hellgrenillä ja puolustaja Juha Tuohimaalla on nyt 11 pelaajan vahvuinen.

Maalivahdit: Ari Hellgren.

Puolustajat: Kai Rautio, Ossi Piitulainen, Heikki Riihijärvi, Juha Tuohimaa.

Hyökkääjät: Pekka Tuomisto, Markku Kiimalainen, Erkki Huttunen, Hannu Jalonen, Kimmo Nurro, Pekka Alatalo.


Erotuomarina ottelussa nähdään Kari Nieminen. Onko keskialueen paitsio voimassa? Se selviää Data Group Areenalla lauantaina 11.10. klo 17.00 alkaen! Ovet aukeavat klo 16.30. Liput otteluun ovat myynnissä täällä jo nyt!