Kuopio tanssi ja soi kun KalPa kaatoi kärkijoukkueista nyt HIFKin

KalPa - HIFK 3-2 (2-0, 0-0, 1-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Kannattajayhteisö Mustan Verkoston uuden tulemisen myötä vuoden 2015 puolella Savon sydämessä tunnelma myös arkiotteluissa on noussut uudelle tasolle. Siitä uusin osoitus nähtiin tiistaina, kun KalPa palasi helmitauolta kotiyleisön eteen ja vastustajaksi saapui Helsingin IFK. Tunnelma Data Group Areenalla oli erinomainen läpi ottelun, mutta etenkin avauserässä pelipäivän olisi tunnelman perusteella luullut olevan lauantai.

Ensimmäinen erä oli KalPan näytöstä, se pelattiin suurelta osin helsinkiläisten päässä. Kaukalossa KalPa voitti erän 2-0 ja katsomossa Kuopio tanssi ja soi. Itse asiassa KalPa oli erässä niin vahva, että numerot 2-0 jopa mairittelevat vastustajaa. Erässä nähtiin KalPan persoonallista pelitapaa parhaimmillaan, kotiyleisö viihtyi ja vastustaja kiihtyi.

Toisessa erässä HIFK nosti selvästi tasoaan ja vastaavasti KalPa ei päässyt avauserän hurmokseen. Siinä kun ensimmäisessä erässä sankareita olivat KalPan maalarit Janne Keränen ja Jukka Voutilainen sekä HIFK-vahti Kevin Lankinen, toisen erän hahmo oli KalPa-kollega Andy Chiodo. Kiitos Chiodon hyvien torjuntojen, toinen erä päättyi maalittomana.

Kun ensimmäinen erä alkoi Keräsen maalilla vain 27 sekunnin pelin jälkeen, alkoi kolmas erä vieläkin räväkämmin. Nyt maaliverkko heilui vain 22 sekuntia erä alkamisesta, asialla jälleen Keränen. Maali oli Nurmijärven Kurran kasvatille kauden 14. ja se tiesi samalla omaa yhden kauden maaliennätystä Liigassa, heti avauskaudella KalPassa ja runkosarjaa on jäljellä vielä 12 ottelua. Siirron Savon sydämeen voi sanoa perustellusti olleen onnistunut ratkaisu.

Tiistaina nähtiin useita upeita syöttöjä maaleihin. Ottelun avausmaalia edelsi Tomas Kubalikin näyttävä kiekon kuljettaminen ja suojaaminen, ennen syöttöä Keräselle. Toista maalia puolestaan edelsi Jaakko Rissasen syöttö maaliviivan takaa hienosti maalipaikkaan hakeutuneelle Voutilaiselle. Kolmannessa ei voi puhua niinkään hienosta syötöstä, mutta nuori puolustaja Joonas Lyytinen ansaitsee kiitoksen vanhan viisauden toteuttamisesta, toimita kiekko maalille ja niin Lyytinen siniviivalla teki, ja Keränen kiitti.

Kolmannen erän voitto kirjattiin helsinkiläisille 1-2, mutta koko ottelun voitto savolaisille 3-2. Helsinkiläisten maalit iskivät Matt Generous melkein etunimikaimansa Matti Kuparisen hienosta pitkästä poikittaissyötöstä sekä Teemu Ramstedt Arttu Luttisen näyttävästä selän takaa syötöstä. Upeita syöttöjä maaleihin nähtiin siis puolin ja toisin, ja yleisö sai ihailla taitoa koko rahan edestä.

Illan yleisömäärä oli arkiotteluksi komeasti 4171 katsojaa. Kotiyleisö sai jälleen nähdä, kuinka heidän luoma upea tunnelma siivitti kotijoukkueen vahvaan esitykseen. Kun ilta päättyi vielä kotivoittoon, sai kotiyleisö poistua hymy huulilla ja viedä mukanaan hyvää tuulta koteihin ympäri Kuopiota ja Pohjois-Savoa.

Seuraava kotiottelu nähdään jo heti torstaina. Kahdessa edellisessä ottelussaan KalPa on puristanut todella maistuvat täydet pisteet Liigan kärkijoukkueilta JYPiltä sekä HIFKiltä. Nyt niiden pisteiden arvoa voi sanoa mitattavan, kun torstaina vastaan saapuu Vaasan Sport. Voitto torstaina ja paikka pudotuspeleissä olisi jälleen yhtä askelta lähempänä. Millään tavalla itsestäänselvä kotivoitto ei tule olemaan, sillä vaasalaiset johtavat kauden keskinäisiä otteluita voitoin 2-1. Nyt tarvitaan jälleen hyvää kotiyleisöä, lämpimästi tervetuloa!