Kasperi Kapasen viime hetken kuulumiset viisi tuntia ennen varaustilaisuutta

Heinäkuussa 1996 syntynyt Kasperi Kapanen vietti elämänsä ensimmäiset 12 vuotta Pohjois-Amerikassa. Tänä päivänä lähes kaikki kiekkojuniorit sanovat haluavansa pelata jonain päivänä NHL:ssä, mutta Kasperille nuo kolme kirjainta merkitsevät vielä enemmän. Hänen voisi sanoa kasvaneen NHL-areenoiden pukukopeissa ja käytävillä, maila kädessä ja kiekko lavassa tietenkin. NHL:ään pääseminen ei ole ollut itsestäänselvää, mutta "Kassun" tavoite on ollut itsestäänselvä jo pienestä lähtien. Ja se tavoite on ollut palata jonain päivänä Pohjois-Amerikan areenoiden pukukoppeihin ja käytäville NHL-pelaajana.

Kesäkuussa 2014 Kasperi on palannut Philadelphiaan, kaupunkiin jossa isä Sami pelasi neljä täyttä kautta, nyt valmistautumaan NHL:n varaustilaisuuteen. NHL:n varaustilaisuudessa on nykyään seitsemän kierrosta ja Kasperia on pidetty läpi kauden todennäköisenä ensimmäisen kierroksena varauksena. Isä Sami varattiin neljännellä kierroksella, Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden jälkeen kesällä 1995.

Seuraavassa paitsi kovana harjoittelijana, myös erittäin hyvin PR- ja mediatilaisuudet hoitavana tunnetun "Kassun" tunnelmat Philadelphiasta hieman reilut viisi tuntia ennen NHL:n varaustilaisuuden alkua.


Olet ollut Pohjois-Amerikassa jo viikkoja todella kovassa pyörityksessä seurojen testattavana, haastateltavana ja median haastateltavana. Milloin viimeksi sinulla on ollut vapaapäivä?
 - Joskus 18-vuotiaiden kisojen jälkeen. Silloin oli kauden päätyttyä muutama viikko lomaa ja lomailin niin paljon kuin kerkesin. Sitten alkoi treenaaminen uutta kautta varten.

Saitko viime yönä nukuttua hyvin?
 - Aika hyvin tuli nukuttua. Yritin olla miettimättä asiaa sen enempää ja vielä ei ole suuremmin jännittänyt. Veikkaan että pukua kun alan laittaa päälle niin alkaa pikkuhiljaa miettiä mihin sitä on menossa.

Mikä on tämän varauspäivän ohjelma?
 - Aamupala, sitten hyvä lounas, pikkuhiljaa laittautumaan, hallille ajoissa ja siellä on varmaan haastatteluja ja sitten odottamaan kun oma nimi tänään toivottavasti kuulutetaan.

Haluaisitko mieluummin mahdollisimman pienen varausnumeron vai että sinut varaisi joko 17:ntenä varaava Flyers tai 7:ntenä varaava Hurricanes?
 - Vaikea sanoa. Ei ole niin väliä kuka varaa. Aina kaikki haluaisivat olla ykkönen ja mennä mahdollisimman nopeasti, mutta kaikki ei aina ole mahdollista. Hienoa olisi pelata jommassa kummassa organisaatiossa, tunnen alueet, siellä on kavereita ja isä on pelannut siellä, haluaisin pelata siellä.

Onko sinua haastatelleiden seurojen edustajia sanonut, että he varaavat sinut varmasti mikäli olet heidän vuorollaan vielä saatavilla?
 - Kaikki joukkueet niin voivat sanoa, se on niin sanotusti paskapuhetta, ei sitä kannata uskoa. On hyvin mahdollista että he sanovat niin ja kun vuoro tulee niin he varaavat toisen pelaajan. Hirveästi ei ole minulle sanottu noin, ei tarvitse ajatella mitä on luvattu.

Olet aiemmin haaveillut pääseväsi tähän tilanteeseen missä tänään olet,. Oko se ollut sellaista kuin etukäteen ajattelit?
 - Aika nopeasti tämä on tullut, ennen kauden alkua tästä tuli haaveiltua. Tämä on uutta ja iso juttu, uskon tämän menevän hyvin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja saan varauksen. Jos se on ensimmäisen kierroksen varaus, se on minun mielestä hieno asia.


NHL:n varaustilaisuus Philadelphian Wells Fargo Centerissä 27.-28.6. 1. kierros alkaa Suomen aikaa lauantaina 28.6. kello 02 ja kierrokset 2-7 ovat vuorossa Suomen aikaa lauantaina kello 17 alkaen.