Kapanen ja KalPa nousivat voittajiksi Kisapuiston illassa, tärkeät pisteet Savoon

SaiPa - KalPa 1-2 VL (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Vaikealla viime kaudella KalPan tuomiset kolmelta Lappeenrannan vierailulta olivat vain pahaa mieltä ja kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminenkin Kisapuistossa päättyi kotivoittoon. Kun tähän lisää vielä ne tosiasiat, että SaiPa himoitsee palavasti pisteitä yltääkseen runkosarjassa kuuden joukkoon ja se, että joukkue lähti otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, oli savolaisille luvassa hyvin haastava ilta.

Haaste kasvoi vielä lisää toisen erän alkupuolella isäntien siirtyessä nopean vastaiskun päätteeksi 1-0 johtoon Brian Salcidon toimesta, upean syötön tarjosi Dave Spina. KalPa kuitenkin taisteli, upeasti koko ottelun ajan. Kuitti ottelun avausmaaliin tuli vain kolme minuuttia myöhemmin. Michal Birnerin ja Jukka Voutilaisen esitöiden jäljiltä kiekko pomppi SaiPan maalin eteen ja Joonas Lyytinen väläytti asennettaan syöksymällä ensimmäisenä irtokiekkoon. 19-vuotiaan Lyytisen varsi ei ole vielä ehkä NHL-tasoa, mutta taistelijan sydän on ja nuori mies syöksyikin tilanteeseen sillä rohkeudella, että joutui hyppäämään yläputkea vasten välttääkseen liian rajun törmäyksen. 

Voitosta kuuluu kiitos suurella sydämellä taistelleelle koko joukkueelle. Sen takana Andy Chiodo torjui 19 kertaa ja otti lisäksi kiinni varsinaisella peliajalla yhden rangaistuslaukauksen sekä voittomaalikilpailussa niin ikään yhden yrityksen. Niin ikään kiitoksen ansaitsevat linja-autolla paikalle saapunut Musta Verkosto ja kaikki KalPa-kannattajat, tuki katsomosta vierasjoukkueelle oli läpi ottelun hieno. Kiitos, KalPa-kannattajat!

Voittomaalikilpailusta KalPa kaivoi itselleen lisäpisteen ja näin ollen reissu Etelä-Karjalaan tuotti todella tärkeät ja erittäin maistuvat kaksi pistettä. Voittomaalikilpailussa KalPa-hyökkääjät onnistuivat täydellisesti, kolme yritystä ja kolme maalia. Onnistujina vuorollaan Jaakko Rissanen, Jukka Voutilainen ja Kasperi Kapanen. Ottelu ratkesi Kapasen onnistumiseen.

Kapanen ansaitsee maininnan vielä henkisen kantin kovuudesta ja palavasta halusta ratkaista ottelu. Siitä nähtiin lauantaina upea osoitus. Jatkoajalla Kapanen pääsi kertaalleen läpiajoon, ei maalia. Hetkeä myöhemmin hän pääsi yrittämään rankkarista, ei maalia. Nuori mies osoitti luonteen lujuutta olemalla valmis yrittämään jälleen voittomaalikilpailussa, nyt kiekko kylmästi maaliin ja savolaisten juhlat niin jäällä, katsomossa kuin radioiden ja televisioiden sekä kannettavien äärellä alkoivat. Tunnustuksen ansaitsee myös päävalmentaja Pekka Virran vahva luotto nuoren superlupauksensa kykyihin ja rohkeus antaa vastuuta ratkaisuhetkillä.

Runkosarjasta on KalPan osalta jäljellä enää 10 ottelua. Joukkue nousi Lappeenrannassa upeasti takaisin toiseksi, ja tiistaina Kuopioon saapuu TPS. Jaossa on jälleen todella arvokkaat kolme pistettä, tervetuloa paikanpäälle elämään mukana kohti tavoitetta - kotivoittoa ja suoraa pudotuspelipaikkaa!

Ottelu on jo kauden viimeinen Supersaver-kategorian ottelu. Tiistaina istumaan pääsee ainoastaan 14 eurolla, ja KalPan hyökkäyspäädyn istumapaikoillekin vain 16 eurolla. Kaverit mukaan ja viihdyttävän jääkiekon äärelle!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 17.2. klo 18.30 KalPa - TPS  Supersaver
 - Pe 20.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - La 28.2. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium