KalPalla Jyväskylässä väkevä esitys ja laiha tulos

JYP - KalPa 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

Kaukana ovat ne ajat kun KalPa lähti Jyväskylään selviytymään ja ylipäätään selvänä altavastaajana. Viime kaudella kolmesta ottelusta Synergia Areenalla JYP sai kaivettua kahdesta KalPan hallitsemasta ottelusta kaksi ääriniukkaa 1-0 voittoa ja kolmannen KalPa voitti luvuin 2-4. Elokuussa KalPa haki JYPistä harjoitusottelussa useamman maalin voiton. Lisäksi syyskuussa Liiga-kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Kuopiossa KalPa otti kolme pistettä 2-1 kotivoitolla.

Lähtökohdat ottelulle olivat KalPalle hyvinkin haastavat. Alla oli vauhdikas ja fyysinen ottelu edellisenä iltana sillä aikaa kun JYP sai huilata sekä samalla kun KalPa-leiriin on tuonut viime aikoina epävarmuutta maalinteko-ongelma, JYP puolestaan sai extrakiukkua tiputettuaan itse itsensä jatkosta CHL:ssä. Lisäksi kun KalPa oli voittanut edellisestä neljästä ottelustaan yhden, perjantai-illan isännät olivat Liigan alkukauden kovin kotijoukkue.

Mutta, niin vain Savon ylpeys oli jälleen vahva JYPiä vastaan, välillä pitkiäkin aikoja todella vahva. Kokonaisuutena KalPan voi sanoa olleen ottelussa vierasjoukkueena hieman isäntiä enemmän niskanpäällä, mutta tällä kertaa jyväskyläläisten pelastukseksi koitui savolaisten juuri nyt akuutti maalien tekemisen vaikeus. Nollalla maalilla ei jääkiekko-ottelua voita, eikä näyttävästä pyörittämisestä, läpiajoista tai tolpista tai ylärimoista saa muuta kuin jossiteltavaa. Jos siihen haluaisi ryhtyä, mikä ei kylläkään auta mitään.

Ottelu oli heimoväännöksi hyvä tapahtuma. Vauhdikas, tunteita nähtiin useiden tilanteiden jälkeen ja savolaiset toivat kaukaloon aktiivisuutta ja yritteliäisyyttä sekä katsomoon KalPa-kannattajien muodossa ison lisän Synergia Areenan tunnelmaan. Osaltaan tunnetta otteluun toi lisää myös tuomaristo, etenkin 1-0 maalia edeltäneen jäähyn sekä 2-0 maalin videotarkistuksen myötä. Se kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka tuomaristo voi antaa mahdollisuuden maalintekoon antamalla kyseenalaisen ylivoiman / alivoiman ja hyväksymällä kyseenalaisen maalinkin, niin yhtään maalia raitapaidat eivät perjantainakaan tehneet, eivät edes syöttäneet. Kuten ei tehnyt myöskään KalPa, mikä oli tappion perimmäisin syy, jääkiekko-ottelua kun ei nollalla maalilla voi voittaa.

Maalien tekemisen vaikeutta lukuunottamatta, vaikka se jääkiekkosa hyvin olennainen asia onkin, KalPan pelaaminen oli Jyväskylässä varsin mallikasta. Se tarkoittaa sitä, että ketsuppipullon korkin avautuminen on pienestä kiinni ja se voi hyvinkin tapahtua jo seuraavassa ottelussa tiistaina. Silloin vastustajaksi saapuu keväällä Liigaan nostettu Vaasan Sport, kotkat nähdään Kuopiossa nyt ensimmäisen kerran Liiga-joukkueena. Ketsuppipullon korkin aukeaminen silloin ei ole lähellä siksi, että vaasalaiset olisivat jollakin tavalla muita Liiga-joukkueita yhtään helpompi vastustaja, vaan siksi, että KalPan pelissä oli jälleen perjantaina niin paljon hyviä elementtejä ja maalinteko oli taas useita kertoja niin pienestä kiinni.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 18.11. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver
 - La 22.11. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
 - To 27.11 klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver