KalPa palasi SM-liigaan 4.4.2005 - mitä he tekevät nykyään?

KalPa palautti Kuopion SM-liigakartalle 4.4.2005. Mestis-kauden 2004-2005 aikana KalPan paidassa jäällä nähtiin 27 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Kiitos kaikille heille sekä johtoryhmälle panoksestaan SM-liiganousun eteen, te olitte upea joukkue!

Mitä he ovat tehneet kevään 2005 nousujuhlien jälkeen?

Mestis-kauden 2004-2005 KalPan pistepörssi täällä.



Tämä joukkuekuva on otettu alkuvuodesta 2005, kaikkien kolmen NHL-vahvistuksen joukkueeseen liityttyä.

Maalivahdit:
Pasi Kuivalainen: Lopetti uransa SM-liiganousuun 32-vuotiaana, siirtyi kokopäivätoimisesti markkinointiin ja myyntiin seuran toimistolle, missä on töissä edelleen myynti- ja asiakkuusjohtajana. KalPa nosti numeron 1 Kuopion jäähallin kattoon tammikuussa 2006.

Ari Luostarinen: Pelasi KalPassa ensimmäisen SM-liigakauden, sen jälkeen yhden kauden Ruotsissa ja yhden kauden Tanskassa. Lopetti uransa 32-vuotiaana. On Saku Kekäläisen ohella ainoa pelaaja joka on edustanut KalPaa yhtäjaksoisesti SM-liigasta Suomi-sarjan ja Mestiksen kautta takaisin SM-liigaan. Asuu Hämeenlinnassa.


Puolustajat:
Jermu Pisto: Pelasi KalPassa kaksi ensimmäistä SM-liigakautta, joutui lopettamaan loukkaantumisen takia uransa 31-vuotiaana. Siirtyi kahdeksi kaudeksi Nuorten SM-liigajoukkueen valmentajaksi missä voitti Suomen mestaruuden sekä myyntityöhön seuran toimistolle, missä on töissä edelleen.

Mikko Heikura: Siirtyi kauden jälkeen Leppävirran Kiekkoon, missä pelasi II divisioonassa ja Suomi-sarjassa yhteensä neljä kautta. Lopetti uransa 25-vuotiaana.

Pekka Parviainen: Lopetti uransa SM-liigaan nousuun 25-vuotiaana. Asuu Kuopiossa.

Juha Alastalo: Pelasi KalPassa neljä SM-liigakautta ja oli voittamassa SM-pronssia keväällä 2009. Siirtyi sen jälkeen Mestikseen, missä loukkaantuminen päätti uran 28-vuotiaana. Palasi asumaan Kuopioon.

Kalevi Aitio: Siirtyi kauden jälkeen yhdeksi kaudeksi Mestikseen ja pelasi kahdella seuraavalla kaudella Leppävirran Kiekossa II divisioonassa ja Suomi-sarjassa. Lopetti uransa 27-vuotiaana. 

Juho Kuronen: Pelasi KalPassa ensimmäisen SM-liigakauden, minkä jälkeen pelasi Mestiksessä, Ruotsin I divisioonassa ja Suomen II divisioonassa. Lopetti uransa 29-vuotiaana. Palasi asumaan Kuopioon.

Jussi Savolainen: Pelasi KalPassa ensimmäisen SM-liigakauden, sen jälkeen kiekkoili yhden kauden Ruotsissa, vajaan kauden Norjassa ja kolmella kaudella Mestiksessä. Lopetti uransa 27-vuotiaana. Palasi asumaan Kuopioon.

Kimmo Timonen: On pelannut työsulkukauden jälkeen NHL:ssä kaksi kautta Nashvillessä joista viimeisenä arvostettiin joukkueen kapteeniksi, seitsemän kautta Philadelphiassa joista oli jokaisella varakapteeni sekä on saavuttanut 1000 NHL-ottelun virstanpylvään ja lopettaa uransa tähän kevääseen Chicagossa. Maajoukkueessa on voittanut olympiahopeaa 2006 sekä olympiapronssia 2010 ja 2014. Asuu kesäisin Siilinjärvellä.

Samuli Suhonen: Pelasi KalPan ensimmäisen SM-liigakauden, toimi joukkueen kapteenina. Esiintyi neljällä kaudella muissa SM-liigajoukkueissa, pelasi vajaan kauden Ruotsissa ja palasi kesällä 2010 KalPaan, mistä siirtyi kesken kauden Italiaan. Lopetti uransa 31-vuotiaana. Palasi asumaan Kuopioon.

Matti Kuusisto: Pelasi KalPassa kolmella ensimmäisellä SM-liigakaudella. Sen jälkeen hän pelasi muissa SM-liigajoukkueissa yhteensä kolmella kaudella, yhden kauden Itävallassa ja kaksi kautta Suomi-sarjassa. Lopetti uransa 30-vuotiaana. Asuu Forssassa.


Hyökkääjät:
Ville Hämäläinen: Pelasi KalPassa kolmella ensimmäisellä SM-liigakaudella, on pelannut sen jälkeen muissa SM-liigajoukkueissa seitsemällä kaudella. Ura jatkuu edelleen, sopimus SaiPan kanssa ulottuu kevääseen 2016.

Tuomas Kiiskinen: Pelasi KalPassa seitsemän ensimmäistä SM-liigakautta ollen voittamassa SM-pronssia ja runkosarjan. Teki KalPan ensimmäisen maalin SM-liigassa 2000-luvulla, ensimmäisen ottelunsa ensimmäisessä vaihdossa ja ensimmäisellä kosketuksellaan kiekkoon. On pelannut sen jälkeen kahdella kaudella KHL:ssä ja ura jatkuu Ruotsissa, sopimus Växjö Lakersin kanssa on voimassa kevääseen 2017. On SM-liigan runkosarjassa KalPan kautta aikojen toiseksi paras pistemies ja syöttöpörssin ykkönen 156 syötöllään. Asuu kesät Kuopiossa.

Aki Keinänen: Siirtyi kauden jälkeen TuToon, missä on pelannut Mestistä jo 10 kaudella, pelasi välissä vajaan kauden SM-liigaa Ässissä. Ura jatkuu edelleen, sopimus TuTon kanssa yltää kevääseen 2017.

Kasper Kenig: Pelasi KalPassa kahdella ensimmäisellä SM-liigakaudella, minkä jälkeen pelasi kaksi kautta Saksassa. Lopetti uransa 27-vuotiaana. Asuu Hämeenlinnassa.

Henri Huohvanainen: Pelasi KalPassa kolmella ensimmäisellä SM-liigakaudella, pelasi sen jälkeen yhden kauden Mestiksessä. Lopetti uransa 28-vuotiaana. Palasi asumaan Kuopioon.

Adam Hall: Työsulkukauden jälkeen on pelannut kahdeksalla kaudella NHL:ssä, seuraavalla työsulkukaudella Saksassa ja tällä kaudella Sveitsissä. On edustanut Yhdysvaltoja MM-kilpailuissa kolme kertaa ja arvostettu joukkueen varakapteeniksi kahdesti.

Aki Korhonen: Nousijajoukkueen kapteeni siirtyi kauden jälkeen Suomi-sarjaan, missä pelasi kahdella kaudella ja kahden välikauden jälkeen ura jatkui vielä yhdellä kaudella II divisioonassa. Lopetti uransa 34-vuotiaana. Palasi asumaan Kuopioon.

Tatu Miettinen: Pelasi KalPassa ensimmäisen SM-liigakauden. Pelasi sen jälkeen neljällä kaudella Mestiksessä ja kolmella kaudella II divisioonaa. 

Max Kenig: Pelasi KalPassa ensimmäisellä SM-liigakaudella, sen jälkeen yhdellä kaudella Ruotsissa ja kolmella kaudella Saksassa. Lopetti uransa 25-vuotiaana. Asuu Hämeenlinnassa.

Saku Kekäläinen: Pelasi KalPassa ensimmäisen SM-liigakauden, minkä jälkeen lopetti uransa 28-vuotiaana. On Ari Luostarisen ohella ainoa pelaaja joka on edustanut KalPaa yhtäjaksoisesti SM-liigasta Suomi-sarjan ja Mestiksen kautta takaisin SM-liigaan. Asuu Kuopiossa. 

Sami Kapanen: Pelasi työsulkukauden jälkeen NHL:ssä kolme kautta Philadelphiassa, kunnes purki NHL-sopimuksensa ja palasi Kuopioon. Pelasi kaksi kautta ollen saavuttamassa SM-pronssia, piti välivuoden ja pelasi vielä kolme kautta joista ensimmäisellä oli voittamassa runkosarjaa. Toimi maajoukkueen kapteenina MM-kilpailuissa 2009 ja 2010. On SM-liigan runkosarjassa KalPan kautta aikojen paras pistemies 251 pisteellä ja paras maalintekijä 106 osumalla. Pudotuspeleissä on kautta aikojen ykkönen KalPassa otteluissa, pisteissä, maaleissa ja syötöissä. Lopetti uransa 40-vuotiaana. Toimi kauden Nuorten SM-liigajoukkueen taitovalmentajana ja aloitti juuri saman joukkueen päävalmentajana. 

Marko Ahosilta: Pelasi KalPassa kahdella ensimmäisellä SM-liigakaudella, lopetti uransa toisen SM-liigakauden syksyllä 26-vuotiaana. Asuu Kuopiossa.

Sami Kaartinen: Pelasi KalPassa kahdella ensimmäisellä SM-liigakaudella, minkä jälkeen tie on vienyt Mestiksen ja Sveitsin kautta Saksaan, missä on edustanut jo kuusi kautta Dresdner Eislöweniä. Asuu kesät Kuopiossa.

Tuomo Litmanen: Siirtyi kauden jälkeen yhdeksi kaudeksi Suomi-sarjaan ja pelasi sen jälkeen kaksi kautta Mestiksessä. Lopetti uransa 31-vuotiaana. Asuu Savonlinnassa.

Tomi Mustonen: Siirtyi kauden jälkeen pitkällä sopimuksella Kärppiin, minkä jälkeen pelasi kauden Lukossa. Sen jälkeen on pelannut Ruotsissa, Sloveniassa, Tanskassa ja Mestiksessä, missä pelasi loppukaudesta Keuruulla.

Timo Kuuluvainen: Pelasi KalPassa ensimmäisen SM-liigakauden. Sen jälkeen on pelannut kuudella kaudella Mestiksessä, yhdellä kaudella SM-liigaa Bluesissa sekä Ranskassa, Skotlannissa, Englannissa ja Ruotsissa. Asuu kesät Kuopiossa.

Matti Tiihonen: Pelasi KalPassa ensimmäisellä SM-liigakaudella. On kiekkoillut sen jälkeen neljä kautta Mestiksessä, yhden kauden italiassa ja yhteensä neljä kautta Suomi-sarjassa, II divisioonassa ja III divisioonassa. Ura jatkuu edelleen, pelasi tällä kaudella II divisioonassa. Asuu Savonlinnassa.


Johtoryhmä:
Päävalmentaja Mika Pieniniemi: Valmensi KalPaa kahdella ensimmäisellä SM-liigakaudella, irtisanottiin syksyllä 2006 ja tilalle nimettiin Pekka Virta. Toimi kahdella kaudella valmentajana SM-liigassa Ässissä. Toimi naisten maajoukkueen päävalmentajana Sotshin olympialaisissa. Asuu Oulussa.

Valmentaja Hannu Kapanen: Siirtyi ennen ensimmäistä SM-liigakautta valmistuneen VIP-ravintola Hannes-Klubin isännäksi, missä toimii kotiotteluiden aikaan suosittuna seremoniamestarina edelleen. Pyydettiin kesken toisen SM-liigakauden valmentajaksi, päävalmentaja Pekka Virran tueksi. Lopetti valmennusuransa kauden jälkeen 55-vuotiaana.

Joukkueenjohtaja Juhani Luostarinen: Toimi lastenvahdin tehtävässään KalPan kolmella ensimmäisellä SM-liigakaudella, siirtyi sitten pitkän päivätyön joukkueenjohtajana KalPan junioreissa ja edustusjoukkueessa tehtyään evp-joukkueenjohtajaksi. Asuu Kuopiossa.

Huoltaja Esko Rautamäki: Toimii edelleen huoltajana ja on KalPan SM-liigajoukkueen pitkäaikaisin huoltaja. Palkintokaapista löytyy viimein myös se SM-mitali, väriltään pronssi.

Huoltaja Reijo Ruotsalainen: Lopetti jo 1990-luvulla SM-liigassa alkaneen huoltajauransa KalPan edustusjoukkueessa SM-liigaan nousuun. Asuu Kuopiossa.

Huoltaja Jukka Halonen: Ura kolmantena huoltajana jatkui vielä useamman kauden ajan SM-liigassa. Asuu Kuopiossa.

Lääkäri Olavi Airaksinen: Jo kaudella 1982-1983 I divisioonassa päävalmentaja Matti "Mölli" Keinosen alaisuudessa alkanut ura KalPan lääkärinä jatkuu edelleen. On Sami Kapasen ohella ainoa henkilö jonka palkintokaapista löytyvät sekä kevään 1991 SM-hopea että myös kevään 2009 SM-pronssi. Siinä välissä on kertynyt myös yksi Suomi-sarjan mestaruus, yksi Mestiksen pronssi sekä kaksi Mestiksen mestaruutta.

Lääkäri Heikki Hämynen: Jo 1990-luvulla SM-liigassa KalPan lääkärinä alkanut ura jatkui vielä useamman kauden ajan ja kaulaan ripustettiin keväällä 2009 SM-pronssia.

Hieroja Jonne Issakainen: Jatkoi hierojana SM-liigassa kahden kauden ajan. Asuu Kuopiossa.