KalPa ja yleisö antoivat kaikkensa, Lukko eteni välieriin

KalPa - Lukko 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Tilastot 
täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Ennen Liiga-kauden 2014-2015 alkua vain harva Kuopion ulkopuolella uskoi KalPan yltävän sijalle 10, viimeiselle pudotuspelipaikalle. Joukkue venyi runkosarjassa peräti kuudenneksi ja suoralle pudotuspelipaikalle, keräten hulppeat 97 pistettä.

Pudotuspeleissä Lukkoa vastaan Kuopion ulkopuolella ei uskottu savolaisilla olevan mahdollisuuksia haastaa yhtä suurinta mestarisuosikkia. Lukko joutui antamaan aivan kaikkensa edetessään välieriin lopulta kuudessa ottelussa, voitettuaan kaksi viimeistä ottelua sillä pienimmällä marginaalilla, yhdellä maalilla.

Viime kauden viimeiseen sijaan nähden joukkueen kausi ylitti kaikki odotukset ja KalPa on ollut Liiga-kauden suurin positiivinen yllättäjä. Silti ilmassa on nyt haikeutta, sillä niin joukkue kuin myös kaikki sen kannattajat näkivät, että kaksi viimeisintä ottelua ja myös ottelusarja olivat voitettavissa.

Kuudennessa ottelussa maanantaina Data Group Areenalla Lukko pelasi erinomaisen kokeneen joukkueen tavoin äärimmäisen kurinalaista, tylyä vieraspeliä puolustaen tiiviisti, viimeisenä miehenään ottelun paras pelaaja Ryan Zapolski. Kolmannen erän puolivälissä isäntien tilanne näytti vaikealta kun kokenut ennakkosuosikki johti kahdella maalilla, mutta niin vain nuori haastaja tuli maalin päähän ja loppu ottelusta oli raivoisaa tasoituksen hakemista. Kauaksi se ei jäänyt, mutta jääkiekossa lähellä olemista ei lasketa ja näin Lukko jäi summerin soidessa kolmannen erän päätteeksi yhden maalin edelle. Lukko välieriin, KalPan kausi päättyi.

Kotiyleisön kavennusmaalillaan räjäytti paluukiekosta Jaakko Rissanen, syöttäjänä Tomas Kubalik. Maalilla Andy Chiodo torjui varmasti. Joukkueen näyttävintä peliä esitti ketju Sami Mutanen - Mikael Ruohomaa - Kasperi Kapanen, kolmikon otteita oli suorastaan nautinto seurata. Koko joukkue ansaitsee tunnustuksen kaikkensa jäälle jättämisestä, jossittelua ei tarvitse harrastaa, se ei riittänyt nyt enempään.

Kiitos 4186 hengen vahvuiselle kotiyleisölle, joka eli ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen upeasti kotijoukkueen mukana. Ensimmäinen erityismaininta yleisölle tulee siitä, että Lukon siirryttyä kahden maalin johtoon, ei menyt kauaa kun kulma aloitti jo kannustuksen uudestaan ja halli oli heti mukana. Toisen erityismaininnan yleisö ansaitsee tavasta, jolla se kiitti ottelun päätyttyä omaa joukkuettaan upeasta kaudesta, seisaaltaan pitkään taputtaen. Tämän jälkeen hallissa alkoi raikua kuuluvat "Pekka, Pekka" huudot päävalmentaja Pekka Virralle. Joukkue ja valmennus kiittivät yleisöä jäältä käsin loistavasta kannustuksesta pudotuspeleissä sekä hyvästä mukana elämisestä koko kaudella.

Liiga-kausi 2014-2015 on KalPan osalta päättynyt. Kiitos koko KalPa-perheelle!


OTTELUOHJELMA:
- Pe 20.3. Lukko - KalPa 3-0
- La 21.3. KalPa - Lukko 0-3
- Ti 24.3. Lukko - KalPa 3-4 JE

- To 26.3. KalPa - Lukko 4-2
- La 28.3. Lukko - KalPa 3-2
- Ma 30.3. KalPa - Lukko 1-2