KalPa hurmasi kotiyleisön ja yleisö siivitti keltapaidat komeaan 5-2 voittoon SaiPasta

KalPa-SaiPa 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Kun KalPan tavoite edellisen kerran oli "Palautetaan pudotuspelit Kuopioon!", syksyllä 2008, silloin kotiavauksesta JYPiä vastaan jäi ylilatauksen myötä käteen nolla pistettä. Seuraavassa kotiottelussa vastustajaksi saapui Kärpät, KalPa hurmasi kotiyleisönsä hurjalla taistelulla, yleisö kantoi isännät maukkaaseen voittoon ja lumipallo alkoi pyöriä oikeaan suuntaan. Ja pitkälle pyörikin, aina pronssille asti.

Nyt KalPa oli valmis heti Liiga-avauksessa. Ottelusta tuli kieltämättä mieleen kuuden vuoden takainen Kärpät-voitto, niin iso ja tärkeä se vaikean viime kauden jälkeen oli. Voitto kertoi, että tällä kaudella kaikki voi olla toisin! KalPa hurmasi kotiyleisönsä taistelemalla todella suurella sydämellä, yleisö eli tunteella mukana ja oli siivittämässä Niiralan isäntiä hyvin maistuvaan voittoon.

SaiPa siirtyi jo kolmannella minuutilla Ville Kohon näyttävällä yv-maalilla johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Tomas Kubalik osoitti, että kovan laukauksen lisäksi häneltä löytyy myös pehmeät kädet, upea vapauttava syöttö Joonas Lyytiselle, komeat veivaukset ja peli oli 1-1. Puoli minuuttia myöhemmin KalPa pääsi ylivoimalle ja minuutti lisää niin KalPan toinen tshekki Michal Birner runnoi kiekon maalin edestä sisään. Kymmenen minuuttia myöhemmin sama kuvio toistui, KalPa ylivoimalle ja Birner taisteli kiekon "sota-alueelta" maaliin. Mikä aloitus Birneriltä KalPa-paidassa Liigassa, heti avauserässä kaksi maalia ja molemmat vielä ylivoimalla!

Toinen erä oli SaiPan. KalPan paras peli jäi avauserään ja SaiPa paransi, se tarkoitti että isännät olivat ottavana osapuolena. Erän edetessä KalPa paransi, mutta erä pelillisesti selvästi SaiPalle, tuloksellisesti vain yhdellä maalilla kun Sami Venäläinen runnoi erän loppupuolella kiekon ylivoimalla maaliin. Toisessa erässä KalPa-vahti Eero Kilpeläinen osoitti heti savolaisyleisölle Liiga-tasolle, että hän on mies joka voi pitää joukkuettaan pystyssä vaikka yksin. Erässä Kilpeläiselle peräti 17 torjuntaa, SaiPa-kollega Markkaselle vain 3.

Toisella erätauolla keltapaidat kasasivat rivinsä ja toisen erän alakynnessä olo oli enää huono muisto. Yleisö kannusti ja KalPa taisteli säilyttääkseen maalin johtonsa. Kunnes seitsemän minuutin kohdalla KalPa sai kahden miehen ylivoiman ja vajaa minuutti myöhemmin Data Group Areenan yleisö sai tuulettaa jo neljännen kerran. Ja minkälainen maali se olikaan! Miika Koivisto syötti Mikael Ruohomaalle, joka jatkoi ihailtavan pehmeästi yhdellä kosketuksella keskelle Jukka Voutilaiselle ja sitten... Aivan hirvittävän luja rannelaukaus aivan Markkasen maalin vasempaan yläkulmaan ja ämyreistä tärähti soimaan sireenin jälkeen kotikaupungin sankareita, Turmion Kätilöitä. Myöpä tehtiin muali... Viimeinen niitti ottelulle nähtiin reilu minuutti ennen täyttä aikaa kun SaiPasta KalPaan palannut Jaakko Rissanen napautti maalin edestä kiekon ohi Markkasen. Ja taas oli tunnelma korkealla.

Vierasjoukkue SaiPa ansaitsee tunnustuksen kovasta taistelusta, joka päättyi vasta päätössummerin soitua. KalPa vastasi tähän etenkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä todella hyvin, luistelemalla liukkaasti, taklaamalla paljon ja blokkaamalla ahkerasti laukauksia. KalPa käänsi ottelun kolmella ylivoimaalilla ja yhteensä viidestä tehdystä isäntien maalista peräti kolme syntyi voitetusta kaksinkamppailusta vastustajan maalin edessä. Juuri tällaisia maaleja KalPa tarvitsee, sillä sellaisista paikoista menestyvät joukkueet rokottavat.

Pisteiden valossa illan ykköshahmo oli peräti kolmen tehopisteen, maalin ja kahden syötön Voutilainen. Birner ylsi siis kahteen maaliin ja maanmies Kubalik kahteen syöttöön. Rissasen saldo oli maali ja syöttö, Lyytisen yksi maali. 27 torjunnan Kilpeläinen lukeutui myös ottelun hahmoihin pitäen joukkuettaan pystyssä toisessa erässä vaikeina hetkinä. Liiga-avaus ja avausvoitto, komea aloitus Savoon palanneelta maalivahdilta!

Kotiyleisölle kiitos hienosta tunnelmasta. KalPa pystyi palkitsemaan yleisön nyt maistuvalla taisteluvoitolla. Seuraavaksi KalPa pelaa kolme ottelua vieraissa, vastustajina aivan kärkeen ennustetut Tappara, Lukko ja TPS. Joukkue palaa kotiyleisön eteen lauantana 20.9. ja vastustajaksi saapuu HPK. Tervetuloa katsomaan tuolloin Liiga-avauksessa kotiyleisön hurmannutta KalPaa! Ja tervetuloa kokemaan KalPan avausvoittoon siivittänyttä tunnelmaa! Liput otteluun ovat jo myynnissä.