KalPa hallitsi Savon Sanomat -turnauksen finaalia, Ilves tehokkaampi numeroin 0-3

Paluun kolmen välivuoden jälkeen tehneen, järjestyksessään 12:nnen Savon Sanomat -turnauksen voitti Tampereen Ilves. Finaalissa se kukisti isäntäjoukkue KalPan numeroin 0-3 (0-0, 0-1, 0-2).

Perjantain välierässä Helsingin IFK:ta vastaan KalPa nousi kolmannen erän jälkimmäisellä puolikkaalla 0-1 tilanteesta 2-1 voittoon, joka sai kotiyleisön hymyilemään leveästi. Leveästi ottelun ajankohdasta riippumatta siksi, että viime kaudella KalPa kärsi hyvin suuren määrän niukkoja yhden maalin tappioita, ja nyt uudistunut KalPa pystyi kääntämään tasaisen ottelun tappioasemasta niukaksi yhden maalin voitoksi. Se oli Data Group Areenan yli 2600-päiselle yleisölle toivottu ja odotettu lupaus paremmasta alkaneella kaudella, ja se tuli juuri heti kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Vieläpä uusien vahvistusten noustessa kotidebyytissään välittömästi ratkaisijoiden rooleihin.

Lauantain finaalissa KalPan otteista näki heti, että se haluaa voittaa kotiturnauksensa ja otteet olivat sen mukaiset. Liike oli hyvää ja se pakotti Ilveksen ottamaan jäähyjä. Tamperelaiset kuitenkin kestivät KalPan avauserän rynnistyksen upeasti torjuneen maalivahtinsa Lassi Yrjölän johdolla. Yrjölälle avauserässä torjuntoja kertyi 10, KalPa-vahti Eero Kilpeläiselle yksi.

Toisessa erässä KalPa oli edelleen aktiivinen, mutta ikivanha kiekkoviisaus kävi toteen ja kun isännät eivät saaneet kiekkoa paikoistaan maaliin, teki sen Ilves. Maalintekijänä ex-KalPa Jussi Pesonen, maalin syntyessä ylivoimalla.

Päätöserässä kotijoukkue haki edellisen päivän tempun uusimista, mutta tällä kertaa se ei onnistunut, kiitos Ilveksen sitkeyden. Erän edetessä Sami Sandell siirsi tamperelaiset kahden maalin johtoon, jälleen ylivoimalla ja päätösnumerot viimeisteli Aleksi Mustonen, nyt kahden miehen ylivoimalla.

Ottelun ratkaisu on helppo nimetä ja se oli erikoistilannepelaaminen, jota nähtiin perjantain välierän tapaan runsaasti myös finaalissa. KalPalla ylivoima jäi läpi ottelun hyviin maalipaikkoihin kun puolestaan Ilves pystyi parantamaan ylivoimaansa ottelun edetessä sikäli että alun tehottomuus vaihtui lopulta peräti kolmeen ylivoimamaaliin. Siitä tupsukorvat ansaitsevat tunnustuksen, sillä elokuun parilla ensimmäisellä viikolla joukkueet eivät yleensä tapaa harjoitella erikoistilannepelaamista vielä painotetusti mistä johtuen kyseinen osa-alue on perinteisesti elokuun puolivälissä vielä selvästi hakemista.

Finaalin hahmo oli Ilves-vahti Yrjölä, joka oli toista ikivanhaa kiekkoviisautta lainaten puoli joukkuetta. Yrjölälle kertyi lopulta 24 torjuntaa, Kilpeläiselle 12, joten torjunnatkin kertovat ettei isäntien turnausvoitto jäänyt kiinni yrityksen puutteesta.

Ketkä kotiyleisöstä seurasivat lauantaina KalPan uusia pelaajia, heille mieleen jäivät varmasti Janne Keräsen "juhajokiharjumaisuus" eli mies näytti olevan kaukalossa yhtä aikaa kaikkialla, Jaakko Rissasen oivallukset kiekon kanssa, Mikko Jokelan johtajuus ja varmuus takalinjojen johtajana ja Kilpeläisen rauhallisuus maalillaan.

Perjantain tapaan turnausisäntien ottelun yleisömäärä oli reilut 2600 katsojaa, joten kahden peräkkäisen päivän harjoitusotteluiden yhteenlaskettu yleisömäärä KalPan osalta, noin 5 300 katsojaa on elokuun puoliväliin hyvä noteeraus. Kiitos siitä teille, kotiyleisö.

Tervetuloa katsomaan uudistunutta KalPaa jälleen torstaina 21.8. kun historiallisessa Champions Hockey Leaguen savolaisessa avauksessa vastustajaksi saapuu hyvin perinteinen tsekkiseura Sparta Prague.