Jyväskylässä tasainen vääntö, kotijoukkue voittoon ylivoimamaaleilla

JYP - KalPa 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

Lähtökohdat lauantain ottelulle olivat savolaisittain haastavat. Alla oli uunituoreelle voin ja kylmän maidon kanssa nautittavalle kalakukolle maistunut kotivoitto jyväskyläläisistä hurmioituneen kotiyleisön edessä. Jyväskylässä odotti äärimmäisen kiukkuinen kotijoukkue, varmuudella valmis antamaan aivan kaiken ja savolaisten täytyi puolestaan pystyä nollaamaan mielensä täydellisesti herkullisen kotivoiton jälkeen, mikä ei ole niin helppoa kuin miltä se voi kuulostaa.

KalPa pelasi hyvän ottelun ja taisteli voitosta täydet kolme erää. Keltapaidat siirtyivät ottelun alussa Sami Mutasen rebound-maalilla johtoonkin, kunnes myöhemmin samassa erässä nähtiin ottelun käännekohta. Kotijoukkue sai savolaisten tunteita kuumentaneet kaksi 5-3 ylivoimaa ja nousivat maalin takaa maalin edelle. Lopun ottelua KalPa haki tasoitusta, mutta erittäin vahvasti puolustaneen JYPin takalinjat osoittautuivat tällä kertaa liian tiiviiksi. Viimeinen osuma syntyi ottelun lopussa.

Vieraiden paras pelaaja oli maalivahti Samu Perhonen 25 torjunnallaan, joukossa jälleen isoja torjuntoja. Maaleille hän ei voinut mitään, niistä kunnia kuuluu vastustajalle. Myös JYP-vahti Sami Rajaniemelle kirjattiin 25 torjuntaa, ja laukaukset ottelussa tilastoisiin niukasti KalPalle. Savolaiset pystyivät pelaamaan Jyväskylässä hyvin tasaisesti isäntien kanssa ja ottelun ratkaisuksi muodostui kaksi avauserän kahden miehen ylivoimaa. Myös KalPa sai myöhemmin ottelussa kokeilla kahden miehen ylivoimalla, mutta ruuti oli märkää.

Kausi jatkuu kahden ottelun viikolla ennen kaikille Liiga-joukkueille kreivinaikaan koittavaa helmitaukoa, niin kovatahtinen ja raaka tammikuu myös tällä kaudella on. Tiistaina Ässät saapuvat Kuopioon ja perjantaina KalPa matkustaa uudestaan Jyväskylään.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 27.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver
 - Ti 10.2. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium
 - To 12.2. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver