Haastattelussa KalPa-historian ensimmäinen kanadalainen maalivahti Andy Chiodo

Kun KalPan kotiotteluiden kuuluttaja Tapani Miettinen kuuluttaa tiistaina 10.2. noin kello 18.30 "KalPa, maaliin numero 31, Andy Chiodo", se on jotain mitä kotiyleisö ei ole ennen kuullut.

Kanadalaisesta Chiodosta tulee ottelussa Helsingin IFK:ta vastaan KalPa-historian ensimmäinen ulkomaalainen maalivahti kotiyleisön edessä. Jääkiekkoa KalPa alkoi pelata vuonna 1947, joten kyseessä on perinteikkäälle seuralle jo 68. kiekkokausi.

Seuraavassa Andyn kuulumiset vuorokautta ennen debyyttiä keltaisessa paidassa uuden kotiyleisön edessä.


Miksi halusit juuri KalPaan?
 - Se oli iso syy, että KalPalla on joukkue jonka kanssa voi keväällä pelata mestaruudesta. Ajoitus oli hyvä puolin ja toisin. Halusin liittyä hyvään joukkueeseen, joka on hyvä ryhmä jätkiä, jolla on mahdollisuudet mennä pitkälle. Olin kuullut joukkueesta positiivisia asioita. KalPa oli minulle helppo päätös.

Mitä tiesit etukäteen KalPasta?
 - Kovaa töitä tekevä joukkue. Nuori joukkue, missä on myös joitakin kokeneempia pelaajia. Joukkue on tehnyt hyvää työtä voittamalla paljon otteluita. Kaikki mitä kuulin joukkueesta etukäteen vaikutti positiiviselta. Kuulin, että tämä on henkisesti vahva joukkue ja sitä tarvitaan voittamiseen keväällä, henkistä vahvuutta.


Kotiyleisön edessä KalPa-paidassa ensimmäistä kertaa tiistaina, #31 Andy Chiodo!

Miltä joukkueen henki on vaikuttanut?
 - KalPa on hyvä ryhmä, hyviä jätkiä kopissa. Kovaa töitä tekevä, keskittynyt, nälkäinen saavuttamaan tavoitteita. Henki kopissa on hyvä!

Mitä sanot omasta ja joukkueesi pelistä viimeisessä ottelussa ennen taukoa Jyväskylässä?
 - Olosuhteet huomioiden aika hyvä peli minulta ja joukkueelta molemmilta. Tämä on prosessi ja se vie aikaa. Voitimme, se teki minut iloiseksi. Joukkue puolusti edessäni hyvin, se teki minut iloiseksi. Mitä enemmän saan pelejä alle, sitä mukavammaksi tämän joukkueen takana pelaaminen tulee ja opimme tuntemaan toisiamme paremmin. 

Perjantaina osallistuit joukkueen pilkkikilpailuihin. Oletko pilkkinyt aiemmin, mitä pidit siitä ja saitko kalaa?
 - Olen pilkkinyt kerran aiemmin, Oulussa. En saanut yhtään kalaa, mutta tykkäsin kovasti. Hieno päivä, aurinko paistoi, ei ollut kiire minnekään, se oli hyvin hauskaa pohjoisamerikkalaiselle jätkälle. Etenkin kun joukkueessa on niin hyvä henki kuin meillä on. Vode sai isoimman kalan. Sanoisin, että se oli jopa yli kuusi kiloa.

Mitä odotat KalPa-HIFK ottelulta joka on myös ensimmäinen kotiottelusi KalPassa?
 - He ovat hyvä joukkue, kuten me olemme. Se on hyvä haaste meille. Voittaaksemme meidän täytyy pelata parhaalla tasollamme. Kotiyleisön edessä täytyy pelata aina hyvin. Mitä olen nähnyt itse, meillä on hyvät fanit. Haluamme esittää heille parastamme jokaisessa kotipelissämme. Tulemme tekemään kovasti töitä voiton eteen!


KalPa - HIFK Data Group Areenalla tiistaina 10.2. klo 18.30. Ovet aukeavat klo 17.30. Tervetuloa!