CHL kasvaa 48 seuran sarjaksi ja laajenee ensi kaudella itään

Champions Hockey Leaguen seurojen määrä kaudelle 2015-2016 kasvaa neljällä 48:aan.

Mukana ovat viime kauden tapaan 26 perustajaosakasta sekä Suomen, Ruotsin, Tshekin, Saksan, Sveitsin ja Itävallan mestarit ja runkosarjavoittajat.

Villejä kortteja on jaossa yhdeksän edellisen CHL-kauden menestyksen perusteella seuraavasti; Slovakian, Tanskan, Norjan ja Iso-Britannian sarjoista mukaan pääsevät mestarit ja runkosarjavoittajat (Iso-Britannian sarjassa mestaruus ratkaistaan runkosarjassa, sieltä mukaan pääsee runkosarjan kaksi parasta), Ranskan liigasta mestari. 

Lisäksi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n Continental Cupin voittaja, Valko-Venäjän Neman Grodno osallistuu CHL:ään ensimmäisenä Itä-Euroopan seurana. 

48 seuraa jaetaan 16:een kolmen seuran lohkoon, kukin seura kohtaa toisensa kerran sekä kotona että vieraissa. Jokaisen alkulohkon kaksi parasta seuraa pääsevät pudotuspelikierroksille, jotka käydään kaksiosaisina ja seuraavalle kierrokselle etenevä seuran ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Neljän pudotuspelikierroksen jälkeen jäljellä on kaksi parasta seuraa ja finaali pelataan yksiosaisena.

Alkulohkot arvotaan Prahassa 13.5., ensimmäiset ottelut pelataan 20.8. ja lohkojen viimeiset ottelut nähdään 6.9. Pudotuspelit alkavat 22.9. ja finaalin päivämäärä on 9.2.

KalPa on CHL:n perustajaosakkaana mukana myös kaudella 2015-2016.