Champions Hockey Leaguessa panokset kasvavat, katso lohkotilanne täältä!

Champions Hockey Leaguen panokset kasvavat kun alkulohkojen ratkaisut alkavat olla käsillä. Alkulohkojen viidennen kierroksen pelipäivät ovat 23.9. ja 24.9. sekä kuudennen kierroksen pelipäivät ovat 7.10. ja 8.10.

11 alkulohkossa pelaa kussakin neljä joukkuetta ja jokaisessa lohkossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kerran kotona ja kerran vieraissa. Lohkojen voittajat sekä viisi parasta lohkojen toiseksi sijoittunutta joukkuetta etenevät 16 joukkueen neljännesvälieriin, jotka pelataan kaksiosaisina 4.11. ja 11.11.

Oman tuulahduksensa alkulohkon viidennen ja kuudennen kierroksen otteluihin tuo CHL:n Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n erotuomarivaihtoprojektissa mukana oleminen. Tämä tarkoittaa, että näissä otteluissa kaukaloissa nähdään myös KHL:n erotuomareita.

KalPa kohtaa keskiviikkona 24.9. Suomen aikaa klo 21.05 alkaen SHL:n sarjakolmosena olevan, muun muassa Tuomas Kiiskisen tähdittämän Växjö Lakersin. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan tiistaina 7.10. klo 18.30 alkaen Kuopiossa, Data Group Areenalla.

Lohkon tilanne on erinomaisen mielenkiintoinen. KalPa on nyt lohkonsa, alkulohko G:n toisena. Voittamalla Ruotsissa KalPa nousisi oman lohkonsa kärkeen ja pääsisi lohkovaiheen viimeiseen otteluun kotiyleisönsä eteen loistavista asetelmista. Vastaavasti tappiolla Växjön vieraana sijoitus tippuisi kolmanneksi, lohkovoitto olisi edelleen mahdollinen, mutta ei enää omissa käsissä.

Alkulohko G:n tilanne täällä.

Kaikkien alkulohkojen tilanteet täällä.

Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin, ensimmäinen määrittävä tekijä paremmuutta määriteltäessä on keskinäisten otteluiden pistemäärä ja sen jälkeen keskinäisten otteluiden maaliero. Näiden ollessa tasan määrittävä tekijä on alkulohkon kaikkien otteluiden maaliero ja sen jälkeen tehdyt maalit.

KalPan ja Sparta Praguen päätyessä tasapisteisiin etu on KalPalla, joka vei keskinäisten otteluiden pisteet 4-2. Sparta Praguen ja Växjö Lakersin päätyessä tasapisteisiin etu on prahalaisilla, jotka veivät keskinäiset pisteet 6-0. Näin ollen KalPan ja Växjö Lakersin keskinäiset ottelut nousevat lohkon voittoa ajatellen ratkaisevaan rooliin.