Sami Kapaselle lahjoitetaan piirretty muotokuva, jonka on tehnyt entinen pelikaveri Timo Seppänen

KalPan toimiston väki haluaa muistaa kiekkolegenda Sami Kapasta tämän jäähyväisottelussa ja he lahjoittavat Samille lyijykynällä tehdyn muotokuvapiirroksen torstaina 13.3. Lisäksi toimiston väki pukeutuu jäähyväisottelussa Samin pelipaitoihin eri vuosilta.

Sami Kapasen muotokuvan on piirtänyt tilaustyönä entinen KalPa-pelaaja ja Samin joukkuekaveri Timo Seppänen. Kuva lisätään KalPan kotisivuille Samin jäähyväisottelun jälkeen. 

- Olen piirtänyt nelisen vuotta lähinnä omaksi ilokseni, Timo Seppänen kertoo harrastuksestaan. 
- Piirtäminen tarjoaa loistavan mahdollisuuden rentoutua pelien ja treenaamisen ohessa. Nyt sitten viimeisen vuoden aikana on ollut enemmänkin aikaa perehtyä tämän taiteen saloihin, koska loukkaantumiset ovat estäneet pelaamiseni.
- Suurena haaveena on ollut jo pitkään tehdä piirtämisestä itselle ammatti tai ainakin sivutyö jääkiekon oheen. Sisälläni palaa vimma luoda koko ajan jotain uutta ja siten ilmaista itseään piirtämisen ja maalaamisen kautta. Mahdollisuudethan ovat lähes rajattomat.
- Olen tehnyt joitakin tilaustöitä tutuille ja palaute piirroksistani ja maalauksistani on ollut ihan positiivista, Seppänen jatkaa.

Valtavan suuri kunnia saada piirtää työ Samista, Sami on liideri ja huippuäijä

Kun Timo Seppäseltä kysyttiin voisiko hän piirtää Sami Kapasesta muotokuvan, oli mies hyvin otettu. Turussa nykyään asuva Timo piirsi lyijykynätyön Samista tämän kauden studiokuvan pohjalta. Timo rupesi muistelemaan millaisen vaikutuksen Sami Kapanen teki häneen miesten pelatessa yhtä aikaa KalPassa. 

- Huh huh, mitäs tästä kaverista nyt voi sanoa. Pelkkiä ylistyssanoja tulee mieleen, kun ajattelen Sami Kapasta. Sami on uskomattoman kova liideri joukkueessa ja lisäksi aivan huippuäijä ihmisenä muutenkin, Timo kertoo.
- Sami treenasi esimerkillisen kovaa ja oli aina loistotikissä. Hän on ammattilainen isolla A:lla. Sami oli aina ensimmäisenä jeesaamassa jätkiä, jos jollakin oli huolia kentällä tai kentän ulkopuolella. Hän oli aina valmis kuuntelemaan ja neuvomaan, jos jotain oli sydämen päällä. 

Myös Sami Kapasen uskomaton ja pitkä ura ansaitsee huomiota, sillä kaukalossa Kapanen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. 

- Sami on pelannut aivan jäätävän kovan uran: SM-liigassa, maajoukkueessa ja NHL:ssä ja vielä kerran KalPaan palatessaan hän näytti kuinka jääkiekkoa oikeasti pelataan ja joukkoja edestä johdetaan, Timo Seppänen kertoo pelaajan näkökulmasta.
- Minua harmittaa edelleenkin KalPan pronssivuosi 2009, silloin meillä mielestäni oli mahdollisuudet mennä päätyyn asti. Sen mestaruuden olisin toivonut Samin saavan - mestaruuden kasvattiseurassa, mutta se on nyt historiaa.

- On aivan valtavan suuri kunnia saada tehdä Samille, vanhalle pelikaverilleni, upean uran kunniaksi taulu. Toivottavasti Sami syttyy siitä. Toivon loistavaa tulevaisuutta sinulle ystäväni Sami Kapanen ja koko Kapasten perheelle. Toivotan myös KalPalle menestystä tuleviin koitoksiin.