Sami Kapanen kannattajan silmin - Aleksi Puustjärvi

Aleksi Puustjärvi on ollut KalPa-kannattaja jo seuran viimeisestä I-divisioonakaudesta 1985-1986 alkaen. Vuonna 2002 Puustjärvi teki Joensuun yliopistossa Suomen historian pro gradu -työn aiheesta "Kalevan Pallo 1979-1999 - Nousun ja laskun vuodet".

Seuraavassa Puustjärven muistoja Sami Kapasen pitkän uran varrelta KalPa-paidassa.


 - Samin vahva sisääntulo alkuvuodesta 1991 jäi mieleen. KalPalla oli paha loukkaantumiskierre, mutta junioreista paikkaamaan nostetut pelaajat, kuten Sami Kapanen ja Marko Tuomainen auttoivat merkittävästi. He eivät olleet pelkästään täydennyksiä vaan suoraan aivan kelpo vahvistuksia myös miesten tasolla.

 - Myös kaksi maalia saman kevään SM-liigan loppuottelussa on aika kova noteeraus 17-vuotiaalle pelaajalle. Lieneekö Sami historian nuorin kaksi maalia finaaliottelussa tehnyt pelaaja?

 - 1990-luvun alun lamavuosina seura ajautui erittäin pahoihin talousvaikeuksiin. Oli erittäin onnekasta, että meillä oli ”omassa talossa” Samin, Kimmo Timosen ja Pasi Kuivalaisen tapaisia huippulupauksia valmiina kantamaan vastuuta. Voi siis sanoa, että kyseiset herrat ovat pelastaneet seuran jo useampaan otteeseen.

 - Kauden 1993-94 ykkösketju Sami Kapanen – Pekka Tirkkonen – Janne Kekäläinen, Vesa Salo – Mika Laaksonen on varmasti yksi ehjimmistä kenttäkoostumuksista seuran liigahistoriassa. Sami johti porukkaa tehtailemalla 55 pistettä 48 ottelussa. Kauden kruunasi maajoukkueessa voitetut kaksi mitalia.

 - HIFK:ssa pelatessaan Sami kävi maalinedustilanteen jälkeen vetämässä maalin edessä jäähileet Pasi Kuivalaisen naamalle. Ja loppuunmyyty monttu mylvi! HIFK vei pisteet, mutta tämäkin tapaus on hauska muisto näin vuosien jälkeen.

 - Samin halu tulla nostamaan taloudellisissa vaikeuksissa ollutta kotiseuraa 2000-luvun alussa on varmasti edelleen aika aliarvostettu asia. Sami olisi yhtä hyvin voinut jäädä esimerkiksi Floridaan lämpöön viettämään lokoisia eläkepäiviä. KalPan paluu liigaympyröihin olisi hyvin todennäköisesti jäänyt tekemättä ilman Samin (ja kumppaneiden) panostuksia Mestis-aikoina. Onpa mahdollista, että koko seuraakaan ei enää olisi olemassa ilman Samia.

 - Kaikkien rämmittyjen liigavuosien, jumbosijojen ja suomisarjojen jälkeen mitalin voittaminen 2009 oli aivan käsittämättömältä tuntunut asia. ”Mitä? Myö voitettiin mitali!” Keväinen torstai Espoossa toi meille pronssimitalit, mutta ilta jää loistamaan kullanhohtoisena kuopiolaiseen kiekkohistoriaan - kuten myös Sami Kapanen. Kiitos Sami!



To 13.3. klo 18.30 KalPa-Tappara - Sami Kapasen jäähyväisottelu.