La 14.12. KalPa-Jokerit: Helsingin Jokerit Karalahden ja Ruudun johdolla viimeisen kerran Kuopiossa

KalPa - Jokerit Trust Kapital Areenalla la 14.12. klo 17.00. Otteluisäntä: Trust Kapital.

Kun KalPa pelasi Mestaruussarjassa 1957-1959 ja 1961-1962, 1967 perustettua Jokereita ei vielä ollut. Yhteinen historia pääsarjassa alkoi syksyllä 1986 KalPan noustua SM-liigaan, mutta heti ensimmäisen yhteisen kauden päätteeksi helsinkiläiset putosivat kahdeksi kaudeksi I divisioonaan. Joukkueet pelasivat SM-liigassa yhtä aikaa kaudet 1989-1999 kunnes oli KalPan vuoro tippua sarjasta. Syksyllä 2005 savolaiset palasivat SM-liigaan ja yhteiselo alkoi uudestaan. Nyt keväällä 2014 se kuitenkin jälleen päättyy Jokerien siirtyessä ensimmäisenä suomalaisjoukkueena KHL:ään.

KalPan ja Jokerien kohtaamiset ovat olleet vuosien saatossa värikkäitä. Tässä joitakin muistoja:

 - Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen SM-liigatasolla Kuopiossa nähtiin syksyllä 1986. Sarjanousija KalPa ilmoitti Jokereille nousseensa SM-liigaan peräti 9-3 voitolla. 

 - Keväällä 1989 KalPa vaihtoi Kuopiossa huippusuositun kanadalaisen Wayne Thompsonin slovakialaiseen Darius Rusnakiin ja Thompson siirtyi Jokereihin.

 - Hopeakaudella 1990-1991 KalPa kaatoi Jokerit Kuopiossa 5-4. Jokereiden kaikki maalit teki 20-vuotias Teemu Selänne.

 - Keväällä 1991 KalPan monivuotiset tähtipelaajat, puolustaja Erik Hämäläinen ja hyökkääjä Juha Jokiharju siirtyivät Jokereihin. 

- NHL:n työsulun aikana vuonna 1994 KalPa ja Jokerit kohtasivat Kuopiossa itsenäisyyspäivänä. Jokereiden riveissä nähtiin 24-vuotias Selänne ja 34-vuotias Jari Kurri. Suunnitelma oli, että nimivahva Jokerit ratkaisisi ottelun kahdessa erässä ja supertähdet voisivat siirtyä rauhassa Niiralasta Rissalaan ja sieltä yksityiskoneella Helsinkiin ja edelleen presidentin linnaan. Savolaiset järjestivät kuitenkin omat itsenäisyspäivän juhlansa, tunnelma ääriään myöten täydessä Niiralan Montussa oli mahtava ja hengen ja materian taistelu päättyi jatkoajankin jälkeen 3-3. Selänne ja Kurri joutuivat uurastamaan täydet kolme erää ja vielä jatkoajan päälle ja kaksikko vietiin Niiralasta pikakyytiä poliisiautolla Rissalaan ja kiekkotähdet ehtivät kättelemään presidentti Martti Ahtisaarta aivan viimeisten vieraiden joukossa.

 - Saman kauden keväällä, keväällä 1995 joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä. Hienon kauden pelannut ja pudotuspeleihin neljän vuoden tauon jälkeen palannut KalPa laittoi suursuosikki Jokereille hyvin kampoihin vielä avausottelussa Helsingissä, mutta kaksi seuraavaa ottelua menivät selvästi paremmille helsinkiläisille selvin lukemin. Jokerien kausi päättyi finaalitappioon TPS:lle.

 - Kausi 1997-1998 oli KalPalle vaikea ja se päättyi karsintoihin. Uuden karheassa Hartwall Areenassa KalPa kuitenkin järjesti jymypaukun ja kaatoi Jokerit Kimmo Kapasen huikealla maalivahtipelillä. Jokerien päävalmentajana toimi muuan Hannes Kapanen. 

 - Syksyllä 2005 KalPa oli palannut SM-liigaan ja kausi oli vaikea. Jokereiden saapuessa Kuopioon KalPa oli kuitenkin jälleen lähes yhtä kovassa vireessä kuin 19 vuotta aiemmin. Nyt loppulukemat olivat 8-4 ja helsinkiläisille tappio merkitsi päävalmentajan vaihtumista.

 - Keväällä 2010 Jokerit ja KalPa kohtasivat Helsingissä runkosarjan päätöskierroksella. KalPa johti ottelua 0-1, mutta Jokerit voitti lopulta niukasti 3-2. Tappiolla Jokerit olisi jäänyt ulos pudotuspeleistä ja KalPa olisi noussut runkosarjan voittajaksi.

 - Keväällä 2011 Joroisten härkä Jukka Hentunen siirtyi Jokereista KalPaan.

 - Tammikuussa 2012 Jokerit kaatui Helsingissä Mikko Koskisen häikäisevään maalivahtipeliin ja KalPa voitti 0-1. Koskiselle kertyi torjuntoja 40.

 - Helmikuussa 2013 KalPan kannattajayhteisö Mustan Verkoston perinne, Suuri Savolainen Kokoontuminen juhli 5-vuotista taivaltaan Jokerit-KalPa ottelussa ja Hartwall Areenan yläkaarteessa vahvaa keltamustaa tunnelmaa loi yli 800 savolaista.

 - Marraskuussa 2013 KalPa katkaisi synkän kahdeksan peräkkäisen kotitappion putken kukistamalla Jokerit komeasti 4-0.

 - 14.12.2013 KalPa ja Jokerit kohtaavat Trust Kapital Areenalla viimeisen kerran Liigan runkosarjaottelussa.

 -> Tule ja näe KalPa ja Jokerit Kuopiossa suurella todennäköisyydellä viimeisen kerran!


Snadiparkki-palvelu:
KalPa ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoavat katsojille Snadiparkki-palvelun, johon pienet lapset voi jättää KalPan ottelutapahtuman ajaksi turvallisesti hoitoon MLL:n Tavallisen toiminnan taloon, Trust Kapital Areenan lähistölle Kasarmikadulle. Palvelu koskee perjantai- ja lauantaiotteluita. Katso lisätiedot Snadiparkista täältä.


Lippujen ennakkomyynti:
Ostaessasi lipun Trust Kapital Areenan A-ovelta, varaudu mahdollisiin jonoihin. Kausikorttilaisia ja ennakkoon lipun lunastaneita kehotetaan käyttämään B-,C- ja D-sisäänkäyntejä.

- KalPa Pro Shop, Iso Ceen aukio, Kuopio (ma-pe 10-18, la 10-16, su 22.12. asti 12-16)
- K-citymarket Kolmisoppi infopiste, Kolmisopintie 1, Kuopio (ma-pe 8-21, la 8-18, su 12-18)
- K-citymarket Päiväranta infopiste, Päivärannantie 18, Kuopio (ma-pe 8-21, la 8-18, su 12-18)
- K-supermarket Herkkupata, Sorakuja 4, Siilinjärvi (ma-pe 7-21, la 7-18, su 12-18)
- Lippupalvelun lippukauppa sekä netissä Lippupalvelun KalPa-sivuilla täällä.
- UUTUUS! Mobiililippu, lisätiedot täältä.
- Sokos Kuopio, Haapaniemenkatu 24-26, Kuopio (ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18)

Lisätiedot lipunmyyntipisteiden maksutavoista täältä.
 

Pääsylippujen hinnat alkaen Premium-ottelu:
- Istumapaikat: 18 €
- Perhepaketit: 40 €
- Seisomapaikat: 7 €

Katso kaikki lippujen hinnat täältä.


Lippujen myynti, Trust Kapital Areena:
Lipunmyynti A-ovelta alkaen klo 16.00. Vasemmalta ovelta löytyvät ennakkoon varatut liput ja voi ostaa myös seisomapaikkoja. Oikeanpuoleiselta ovelta voi ostaa istuma- sekä seisomapaikkoja.

Sisäänkäynti kaikilta ovilta alkaen klo 16.00.
 

Pysäköinti:
Trust Kapital Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 ilmaista parkkipaikkaa. Katso lisätiedot täältä.


Toman 4. erä:
Ottelun päätyttyä KalPa-Klubilla Toman 4. erä. Ensin ottelun jälkeen nähdään tv:stä lehdistötilaisuus ja sen jälkeen kuullaan KalPa-valmentaja Tommi "Toma" Miettisen kommentit ottelusta. Tilaisuus on kaikille avoin!


Jälkipelit:
KalPan kotiotteluiden viralliset Jälkipelit alkavat ravintola Introssa (Kauppakatu 20) noin 45 minuuttia ottelun päätyttyä. Vieraina KalPa-pelaajista nyt puolustajakaksikko Antti Halonen ja Jussi Timonen.


KalPa-perheen joulutapahtuma:
Perinteinen KalPa-perheen joulutapahtuma järjestetään Trust Kapital Areenalla sunnuntaina 15.12. Ovet aukeavat kello 13.45 ja kello 14.00-14.30 nähdään hyväntekeväisyysottelu Claybay Skeleguins - KalPa. Noin kello 14.30 alkaen kaukalo on lasten käytössä ja lisäksi eri puolilla hallin A-B-puolta on tekemistä lapsiperheille. Ohjelmassa on muun muassa ongintaa ja pukukoppikierroksia. Lue lisää täältä


Seuraavat kotiottelut:
- La 14.12 klo 17.00 KalPa - Jokerit  Premium

- Pe 27.12. 18.30 KalPa - Ilves  Classic
- La 4.1. klo 17.00 KalPa-JYP  Premium