Kärpät-KalPa 4-1. Kärpille voitto, KalPalle erävoitto

Kärpät-KalPa 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Yksi osoitus Liigan tasaisuudesta nähtiin jälleen Oulussa lauantaina. Kotijoukkue, sarjajohtaja Kärpät pelasi parhaalla kokoonpanollaan sijalla 13. majailevaa, pahasti siipirikkoista ja vain kolmella ketjulla pelannutta KalPaa vastaan. Mikäli joku odotti ottelusta murskajaisia ja suurta maalieroa, joutui pettymään. Eroksi tuli kolme maalia.

Kärpät ratkaisi ottelun toisessa erässä iskemällä kolme maalia. Vaikka sekä sarajasijoituksissa että kokoonpanoissa oli valtava ero, ottelu ei kuitenkaan ollut yhdessä päädyssä pelaamista ja kolmannen erän voiton korjasi KalPa. Kaukana ovat ne ajat kun vastaavista lähtökohdista alkanut SM-liigaottelu päättyi kotijoukkueen takomiin yli 10 maaliin. Siihen altavastaajana otteluun lähtenyt ja taipumaan joutunut, mutta läpi ottelun hyvin taistellut KalPa ei suostunut.

KalPan maalilla ottelussa torjui nuori Henri Kiviaho, joka pysäytti yhteensä 20 sarjajohtajan laukausta. Savolaisten 4-1 kavennusmaalista vastasi puolustaja Miika Koivisto kauden toisella osumallaan. Syöttöpisteet kirjauttivat pelipäivänä Tampereelta Ouluun junalla matkustanut Ilves-laina Jussi Pesonen sekä nuori Mikael Seppälä, jolle piste oli viiden ottelun mittaisen Liiga-uran ensimmäinen piste.

Seuraavassa ottelussa vastakkain ovat Itä-Suomen keltamustat seurat, KalPa ja SaiPa. Tervetuloa katsomaan Trust Kapital Areenalle Liiga-kiekkoa super-edullisesti Supersaver-otteluun!