KalPan B komeasti välieriin. Kasperi Kapanen, isänsä poika, Tapparan kaataja

KalPa kukisti Tapparan B-juniorien kolmannessa puolivälierässä jatkoerän jälkeen 6-5 ja jatkaa välieriin puhtaasti voitoin 3-0. Helpolla ei KalPa kolmatta voittoa saanut, sillä Tappara taisteli vahvasti ja runnoikin pelin tasoihin kolmannessa erässä ajassa 58.52. Ottelun ratkaisi ylivoimalla ajassa 64.37 Kasperi Kapanen. 11 maalin viihdyttävää ilotulitusta sai todistaa komea yleisömäärä, lähes 750 katsojaa.

Kun ikäluokkansa superlupaukset Kapanen ja Miikka Pitkänen pelasivat edellisen kerran tällä kaudella yhdessä B-junioreissa, Kapanen mätti pisteet 4+1 ja Pitkänen 0+5. Nyt kun pelattiin jo puolivälierien ratkaisevaa ottelua, kaksikko pystyi silti uusimaan näytöksensä hämmästyttävällä tavalla. Kapasen pisteet olivat 3+1 ja Pitkäsen 1+3. Pitkänen oli ottelusarjassa joukkueensa pelillinen johtaja ja on pudotuspelien pistepörssissä peräti toisena, kolmen ottelun pisteiden ollessa 2+5. Kapaselle ottelu oli pudotuspelien ensimmäinen.

 - Jälleen mainio esitys pojilta ja upea voitto tiukassa paikassa. Kaikki kunnia vastustaja Tapparalle, joka tuli kolmanteen peliin väkevästi ja nousi tasoihin pariinkin otteeseen, kommentoi joukkueenjohtaja Mika Konttinen ja jatkoi. - Nyt huilataan huominen ja lähdetään punomaan uusia juonia välieriin. Matka on vielä pahasti kesken.

B-juniorien välierät alkavat lauantaina 15.3. KalPan osalta joko Helsingissä Jokereita vastaan tai Kuopiossa HIFKiä tai Ilvestä vastaan. Vastustaja ja aloituspaikkakunta selviävät joko tiistaina 11.3. tai torstaina 13.3.


Tapparan kaatajat kahdessa sukupolvessa

Kasperin isänsä Samin viitoittamaa polkua seuraaminen 17 vuoden ikään on paikoitellen jopa elokuvamaisen tarkkaa. Helmikuussa 2010 Sami täräytti kolme maalia SaiPan verkkoon SM-liigassa. Kasperi teki saman tempun samana päivänä junioriturnauksessa Tanskassa.

Huhtikuussa 2010 SM-liigan puolivälierissä KalPa kaatoi Tapparan Kuopiossa 4-3. Sami laukoi kolme maalia, joista viimeisen jatkoerässä. Maaliskuussa 2014 B-juniorien puolivälierissä KalPa kaatoi Tapparan Kuopiossa 6-5. Kasperi laukoi kolme maalia ja syötti yhden, mukaan lukien osuman jatkoerässä.


Puolivälierät:
- To 6.3. klo 18.45 KalPa - Tappara 7-4
- Pe 7.3. klo 18.30 Tappara - KalPa 2-3
- Su 9.3. klo 16.00 KalPa - Tappara 6-5 JE