KalPalle jatkosopimuksia nuorten lupausten kanssa

KalPa nosti viime kaudella nuoria lupauksia ennakkoluulottomasti ylös Liiga-joukkueeseen poikkeuksellisen paljon. Heistä uusimpina puolustaja Mikael Seppälän sekä hyökkääjien Miikka Pitkäsen ja Jonne Tammelan kanssa on solmittu yhden vuoden jatkosopimukset.


"Kaksinkamppailuvoimaa puolustukseen"

Mikael Seppälä (20) on Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti, joka on pelannut KalPan junioreissa jo viisi kautta. Seppälä pelasi viime kaudella KalPassa yhden European Trophy ottelun sekä Liigaa 18 ottelua pistein 1+2.

 - Viime kaudella Mikael oli meille erittäin positiivinen pelaaja. Hän pääsi antamaan näyttöjä, otti paikkansa todella ennakkoluulottomasti ja näytti, että pärjää Liiga-tasolla. Mikaelin vahvuus on fyysinen peli, hän tykkää pelata fyysisesti, blokata laukauksia ja on nöyrä oman pään luuta, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.


"Todella taitava kiekollinen hyökkääjä"

Miikka Pitkänen (17) on KalPan oma kasvatti, joka pelasi viime kaudella Liigaa 11 ottelua ja teki niissä pisteet 2+0. Pitkänen oli suuressa roolissa KalPan B-juniorien voittaessa SM-pronssia.

 - Miikka sai pelata jo kymmenkunta Liiga-peliä, sai kokemusta ja sai lisämotivaatiota työntekoon ensi kautta varten. Hän on ominaisuuksiltaan perinteisin mahdollinen KalPa-kasvatti, pienikokoinen, todella taitava kiekollinen hyökkääjä. Miikka kuuluu meidän tulevaisuuden suunnitelmiin, työstetään häntä pelaajana askel askeleelta eteenpäin. Uskomme, että kun hän pystyy kehittämään fysiikkaansa, sen myötä hän pystyy ottamaan seuraavia askeleita Liiga-pelaajaksi.


"Erittäin potentiaalinen pelaaja KalPan pelitapaan"

Jonne Tammela (16) on Seppälän tavoin YJK:n kasvatti, hän siirtyi KalPan junioreihin viime kaudelle. Tammela pelasi kauden aikana sekä Nuorten Liigaa että B-juniorien SM-sarjaa ja oli Pitkäsen tavoin suuressa roolissa joukkueen SM-pronssiin yltämisessä.

 - Jonne on erittäin potentiaalinen pelaaja KalPan pelitapaan, liikkuvaan ja energiseen taitokiekkoon. Toivottavasti kehityskäyrä jatkuu samanlaisena kuin tähän asti ja hän voi päästä kokeilemaan Liiga-tasolla ehkä jo ensi kaudella. Jonne nousee Liigan kesäharjoitteluryhmään haistelemaan jo Liiga-ympyröitä.


22 pelaajasopimusta

Maalivahdit (3):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Henri Kiviaho (2015), Tuukka Smura (2015)

Puolustajat (7):
Jussi Timonen (2017), Mikko Jokela (2016), Miika Koivisto (2016), Juuso Riikola (2016), Antti Halonen (2015), Joonas Lyytinen (2015), Mikael Seppälä (2015)

Hyökkääjät (12):
Sami Mutanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Jukka Voutilainen (2016), Kasperi Kapanen (2016), Saku Kinnunen (2016), Arttu Ilomäki (laina 2015), Janne Kolehmainen (2015), Jyri Junnila (2015), Heikki Liedes (2015), Joona Harjama (2015), Miikka Pitkänen (2015), Jonne Tammela (2015)