KalPa-Ässät 3-2. 17-vuotias Pitkänen yritteliään ja taistelevan KalPan sankari

KalPa-Ässät 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.




Kun kausi on ollut kivikovassa Liigassa vaikeuksien täyttämä tammikuun loppupuolelle asti, joukkueen itseluottamus voi olla silloin niin sanotusti otteukohtainen. Toisin sanoen riippua siitä minkälaisen alun joukkue otteluun saa.

Torstaina vasta uransa kolmannen Liiga-ottelun pelannut KalPan suurlupaus, vain 17-vuotias Miikka Pitkänen laukoi Liiga-uransa avausmaalin ottelun toisella minuutilla. Kun toisessa päässä kaukaloa Pekka Tuokkola kesytti kiekot, joukkueen itseluottamus vahvistui ja ilme oli läpi ottelun yritteliäs ja taisteleva. Hyvän alun otteluun saadessaan juuri nyt erittäin nuori KalPa voi taistella nuoruuden innolla voitosta kaikkia Liiga-joukkueita vastaan. Vastaavasti pari takaiskua omaan päähän heti ottelun alkupuolella ja illasta voi kokemuksen puutteen myötä tulla vaikea. Torstaina Kuopiossa nuoruuden into vei voiton.

Toisen erän alkupuolella nähtiin jälleen Liiga-uran avausmaali, nyt asialla oli Kärpistä vuokralla KalPassa pelaava, Pitkäsen tavoin niin ikään pehmeäkätinen 21-vuotias Sakari Manninen. Reilu minuutti myöhemmin Ässät kavensi, mutta KalPan vastaus oli tiivis puolustaminen ja kolmas maali kolmannen erän alussa. Asialla oli jälleen Pitkänen, joka toisti 18-vuotiaan Joonas Lyytisen tempun joulukuulta, kotiyleisö sai ihastella nuoren suurlupauksen täräyttävän ennakkoluulottomasti uran ensimmäiset kaksi Liiga-maalia kerralla samassa ottelussa. Viisi minuuttia ennen erän loppua Ässät tuli uudestaan maalin päähän ja välillä kiekko pyöri KalPan maalin lähellä vaarallisen näköisesti, mutta nuoren joukkueen taistelu palkittiin maistuvilla kolmella pisteellä.

Kiitoksen ansaitsee myös kotiyleisö, joka osoitti välittämistä vaikeuksien keskellä taistelevalle nuorelle kotijoukkueelle elämällä ottelun ratkaisuhetkillä tunteella mukana. Alivoimalla purkukiekoista iloittiin, vieraiden viheltämättä jääneestä jäähystä ilmaistiin mielipide kovaan ääneen ja loppusummerin soitua ilo voitosta kuului yleisön desibeleistä ja näkyi yleisön tuuletuksista. Kun otteluisäntä Moilas Oy jakoi ulko-ovilla vielä leipää, sai kotiyleisö poistua hymy huulilla ja sen ei tarvinnut kirjaimellisesti poistua nyt tyhjin käsin.

Seuraava mahdollisuus nähdä yritteliäs ja taisteleva KalPa on tiistaina 28.1. kun Trust Kapital Areenalle saapuu Rauman Lukko. Myös silloin Liiga-kiekkoa on mahdollista nähdä paikanpäällä super-edulliseen Supersaver-hintaan! Lämpimästi tervetuloa!


Seuraavat kotiottelut:
 - Ti 28.1. klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver
 - Ti 4.2. klo 18.30 KalPa - SaiPa  Supersaver
 - Pe 7.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic