KalPa-SaiPa 3-4 VL. Arttu Ilomäki show toi yhden pisteen

KalPa-SaiPa 3-4 VL (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.


 


Jääkiekossa on varsin vähän monimutkaisia asioita. Yksi sellainen nousi esille tiistaina Kuopiossa KalPan ja SaiPan kohtaamisessa. Varsinaisella peliajalla jo kaksi maalia KalPalle iskenyt Arttu Ilomäki pisti kiekon kolmannen kerran SaiPa-maaliin voittolaukauskilpailussa. Mikäli seuraavan, kolmannen parin aloittavalla vuorolla Kalle Kermanin ylärimaan kilahtanut terävä laukaus olisi kimmonnut maaliin, Ilomäki olisi saanut tuulettaa kypärätemppua. Kuinka kanssapelaajan maali voi varmistaa toisen pelaajan kypärätempun? Siten, että mikäli Kerman olisi tehnyt maalin, KalPa olisi voittanut voittolaukauskilpailun maalein 2-0 ja voittomaalin tekijäksi olisi merkitty 1-0 osuman viimeistellyt Ilomäki.

Hyvällä joukkueella on kuitenkin silloin tällöin myös tuuri puolellaan, kuten SaiPalla nyt. Kun ylärima pelasti vierasjoukkueen tappiolta, SaiPa tarrasi oljenkorteensa kaksin käsin, teki kahdesta seuraavasta yrityksestään molemmista maalin ja lisäksi SaiPa-vahti pysäytti vielä tasoittamaan tulleen KalPa-pelaajan yrityksen. 2000-luvulla 15 yrityksestään nyt kolmannen kerran pudotuspeleihin etenevälle sympaattiselle SaiPalle kuluvan kauden tuurin myötäisyyden kuitenkin mielellään suo. On ehdottomasti myös muistettava, että lappeenrantalaiset ovat tällä kaudella ajoittaisen tuurinsa myös ansainneet, niin hienosti SaiPa on joukkueena koko kauden tähän asti venynyt.

SaiPan hahmo oli kahden maalin kapteeni Ville Koho. KalPan hahmo ja samalla kaukalon näyttävin pelaaja oli KalPan Arttu Ilomäki, niin ikään kaksi aikakirjoihin jäävää maalia. Maaliensa lisäksi Ilomäki järjesteli useamman hyvän maalipaikan ja ihastutti Trust Kapital Areenan yleisöä taituruudellaan ottelun jokaisessa erässä. Kaupanpäälle Ilomäki tarjosi vielä näyttävällä kikalla höystetyn osuman voittomaalikilpailussa. Tässä miehessä on paitsi suuri potentiaali nousta jo nopeasti KalPan yhdeksi kantavaksi voimaksi, myös nousta savolaisyleisön todelliseksi lemmikiksi. Niin näyttävästi 22-vuotias lupaus savolaisyleisön edessä jälleen esiintyi ja toi mieleen muuan Tuomas Kiiskisen ja Sakari Salmisen parhaimmillaan.

Taisteluvoiton aivan kalkkiviivoilla niukaksi tappioksi kääntymisen lisäksi huonoja uutisia toi taitavan Sakari Mannisen loukkaantuminen jo avauserässä. Mannisen sairaalakäyntiä vaatineen loukkaantumisen myötä Ilomäki raatoi kaukalossa keskushyökkääjäksi isot minuutit.


Seuraavat kotiottelut:
 - Pe 7.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - La 15.2. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
 - Ti 25.2. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver