KalPa-Jokerit 3-1. 18-vuotias savolainen pojankoltiainen polvisti Helsingin herrat

KalPa-Jokerit 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.



Jokerien ja KalPan kohtaamisissa Helsingissä savolaiset ovat yllättäneet välillä kieroudellaan, mutta isännät ovat olleet useammin voitokkaita. Savon maaperällä KalPa oli 1990-luvun edetessä vaikeuksissa erittäin kovien Jokeri-joukkueiden kanssa, yllättäen vieraansa toki silloinkin lähes kausittain, mutta ennen sitä ja sen jälkeen Jokerit on otettu Kuopiossa hymyssäsuin vastaan ja hyvästelty ottelun päätyttyä samalla virneellä. Jokerien viimeinen Liiga-kausi noudatti tätä kaavaa, KalPan voittaessa marraskuun lopussa 4-0 ja nyt joulukuun puolivälissä 3-1.

Jokerien nahka oli lauantaina sitkeää ja helsinkiläiset tarjosivat KalPalle mainion vastuksen. Ottelu alkoi kääntyä isännille vasta kolmannen erän alkupuolella. Silloin umpisavolainen Joonas Riekkinen, taiteilijanimeltään Varpaisjärven professori, tuli hyökkäyspään aloituksessa kiekon kanssa läpi ja laukoi ottelun avausmaalin. Riekkisen maali oli näppärä ja näyttävä, mutta vieläkin komeampaa oli tulossa, ja suunnasta jota kukaan tuskin osasi odottaa.

Umpisavolainen, vasta 18-vuotias Joonas Lyytinen täräytti uransa kolmannessa Liiga-ottelussaan 17-vuotiaan Kasperi Kapasen unelmasyötöstä maalin edestä johdon kahteen maaliin. Harvoin näkee nuoren miehen iskevän noin komeaa avausmaalia Liigassa. No, Juuso Riikola ylsi samaan juuri edellisessä ottelussa, mutta hänhän onkin KalPa-pelaaja ja puolustaja ja ikääkin on jo enemmän, 19 vuotta. Kauaa ei Lyytisen uran toista Liiga-maalia tarvinnut odottaa, se nähtiin kolme minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa tarjoilijana toimi 18-vuotias Artturi Lehkonen ja nyt maali syntyi terävällä rannelaukauksella.

Lyytisen ja Riekkisen ohella KalPan voiton avainmiehiin lukeutui lauantaina torstain tapaan rauhallisuudellaan vakuuttanut maalivahti Antti Ore. Mies, joka torjui Jokerit nurin maskissaan Helsingin IFK:n isot logot. Oren lisäksi KalPa-avuista Rastislav Pavlikovskyn, Arttu Ilomäen ja Tomi Körkön vuokrasopimukset päättyivät Jokerit-ottelun päättäneeseen summerin sointiin. Kahdessa edellisessä ottelussa nähdyn Joonas Komulaisen vuokrasopimus puolestaan päättyi jo perjantaina puhelinsoittoon Oulun suuntanumerosta.

Jos ja kun ottelu oli viimeinen KalPa-Jokerit Liiga-ottelu, kiitos Jokereille useista vuosien varrella nähdyistä hienoista otteluista ja unohtumattomista hetkistä otteluiden sisällä. Välillä herkullisen makeita, toisinaan kirvelevän karvaita. Kiitos myös Jokeri-kannattajille, te olitte lauantaina jälleen äänekkäitä ja näyttäviä, niin ottelun aikana kuin myös sen jälkeen.

Kiitos joukkue marrastauolla aivan uudelle tasolle nousemisesta sekä kiitos lauantain upeasta taisteluvoitosta. Kiitos kotiyleisö läpi vaikean syksyn Trust Kapital Areenalla vallinneesta hyvästä tunnelmasta sekä kiitos lauantain hienosta tunnelmasta. Jäljellä on vielä hulppeat 27 ottelua ja ero pudotuspeliviivaan kutistui lauantaina kuuteen pisteeseen. Tästä on syys-lokakuun erittäin vaikeat ajat muistaen jopa yllättävän hyvä lähteä joulutauon viettoon!

PS. Nyt on paikka osoittaa ettei pelisilmä ole lähimmän urheiluvälineliikkeen hyllystä ja varmistaa istumapaikat jo hyvissä ajoin perjantai-illan 27.12. KalPa-Ilves otteluun. Nimittäin, kun ero pudostuspeliviivaan on nyt kuusi pistettä, on tuo tällä hetkellä viimeinen pudotuspelijoukkue juuri Ilves! Joukkue, jonka KalPa kaatoi Kuopiossa juuri marraskuun lopulla. Tuosta ottelusta kolme pistettä ja se olisikin sitten todella komea lähtölaukaus Liigan kevätkaudelle... Ja komeaa jatkoa savolaisten marrastauolta alkaneelle kirille kohti pudotuspelipaikkaa.


Seuraavat kotiottelut:
- Pe 27.12. 18.30 KalPa - Ilves  Classic
- La 4.1. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
- La 11.1. klo 17.00 KalPa - Kärpät  Premium