KalPa-Ilves 4-2. Yleisö sai tuulettaa jälleen neljää maalia sekä kotivoittoa

KalPa-Ilves 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)

Tilastot täällä.



Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että KalPan nousu kohti tavoitetta - pudotuspelipaikkaa - on alkanut. Ja sitten perustelut: joukkue on pelannut marrastauon jälkeen kuusi ottelua, joista se on ottanut komeat 11 pistettä, lähes kaksi pistettä per ottelu. Kuudesta ottelusta savolaiset ovat taistelleet itsensä pisteille viidesti ja voittoja on kolme, kaikki kolmen pisteen voittoja. Mikä tärkeintä, kaksi viimeisintä voittoa KalPa on ottanut nimenomaan kotiyleisönsä edessä, tehden noissa voitoissa vieläpä yhteensä kahdeksan maalia. Matka on pitkä, mutta jostain se on aloitettava ja KalPa on nousunsa nyt aloittanut.

Kun riittävän monta kokenutta pelaajaa on saanut pelata nyt riittävän terveenä, ovat he alkaneet kääntää otteluita joukkueensa eduksi. Tiistaina Jokereita vastaan joukkuettaan voittoon kantoivat Jukka Voutilainen, Marko Kauppinen ja Kalle Kerman, unohtamatta nollapelimies Pekka Tuokkolaa. Perjantaina Ilvestä vastaan konkareista ottelua olivat kääntämässä Sami Kapanen, Adam Masuhr ja Voutilainen, unohtamatta jälleen vakuuttavaa Tuokkolaa. Ottelun tyhjään maaliin ratkaisi Joonas Riekkinen ja Miika Koiviston saldo oli 0+2.

Moniko Yhdysvaltain tai Venäjän avaruushallinnon raketti on 40 vuoden jälkeen edelleen huippukunnossa? Eivät ole. Mutta, savolaisten raketti, mallia Kapanen 24 sai kotiyleisön sekä tv-katsojat ihailemaan jälleen huikeaa kiihdytysnopeutta avausmaalissa, joka huipentui nopein käsin Ilves-vahdin ulos pelaamiseen. Kun osuma oli tärkeä Kapaselle, sitä onnistumiset olivat myös Masuhrille ja Voutilaiselle. Masuhr esitteli yleisölle Jukka Holtarin aikanaan KalPaan tuoman moottorisahatuuletuksen ja Voutilaisen voittomaalin tuuletus, luistimilla juoksu toi pidemmän linjan katsojille mieleen itsensä Brent Sapergian riemua pursunneet tuuletukset. Tuuletukset, joita nykyinen KalPa-kapteeni näki pikkupoikana lukuisat kerrat paikanpäällä Kuopion jäähallissa.

KalPa pystyi palkitsemaan uskolliset katsojansa nyt toisella peräkkäisellä kotivoitolla. Lisäksi kotiyleisö sai nähdä kaksi uutta miestä KalPa-paidassa Liiga-ottelussa. Arttu Ilomäki oli heti mies paikallaan, kuittasi avausottelussaan jo avauspisteensäkin Masuhrin maalista ja osoitti jotta myös Mestiksestä löytyy heti Liiga-vauhtiin valmiita pelimiehiä. A-nuorista nostettu IPK-kasvatti Mikko Komulainen esiintyi myös pirteästi ja pääsi heti avausottelussaan jo maalipaikkoihinkin. Kiitos kotiyleisölle hyvästä tunnelmasta. Te olette tärkeitä.

Voitto toi täydet kolme pistettä, nostatti jälleen joukkueen itseluottamusta ja maistui kotiyleisölle hunajaiselle. Voiton arvoa nostaa paitsi edellisen Ilves-kotiottelun kolmen pisteen vain yhden sekunnin päähän jääminen, myös järkyttävä loukkaantumissuma, mistä huolimatta KalPa voiton itselleen raapi. Sivussa loukkaantumisen vuoksi tästä ottelusta oli peräti yhdeksän Liiga-rinkiin lukeutuvaa pelaajaa, joista jokainen olisi terveenä ollessaan ollut nyt kaukalossa. Heistä hyökkääjiä on peräti seitsemän, jolloin 19-vuotias Komulainen sai näyttöpaikan ja lisäksi yksi hyökkääjän paikka jäi kokoonpanoon vielä täyttämättä.


Seuraavat kotiottelut:
- To 5.12. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Supersaver
- La 7.12. klo 17.00 KalPa - HIFK  Premium
- La 14.12 klo 17.00 KalPa - Jokerit  Premium