Kaksi uutta joukkuetta mukaan CHL:ään

Kaksi Euroopan menestyneintä ja maineikkainta seuraa, Djurgården Tukholma (Ruotsi) sekä Kölnin Haie (Saksa), valittiin mukaan Champions Hockey League -kaudelle 2014–2015.
 
Tukholman Djurgården lunasti paikkansa CHL:ään viime viikolla joukkueen noustessa Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle SHL:ään. Djurgården on yksi Euroopan vanhimpia urheiluorganisaatioita ja se on perustettu jo vuonna 1891 ja jääkiekkojaosto vuonna 1922. Djurgården on Ruotsin menestynein seura 16 mestaruudellaan ja se on voittanut Euroopan Cupin kaksi kertaa vuosina 1990 ja 1991. Djurgården kuuluu CHL:n 26 perustajajäsenseuran (A-lisenssi) joukkoon.

Kölniläinen seura Kölner Haie lunasti puolestaan paikkansa CHL:ään voittamalla jännittävissä semifinaaleissa Wolfsburgin Saksan DEL-liigassa. Kölner Haie on menestynyt loistavasti DEL-liigassa voittamalla Saksan mestaruuden jo kahdeksan kertaa.
 
Seuraavat 11 seuraa ovat jo saaneet B-lisenssin (suluissa peruste):
 
Kansalliset sijoitukset, jotka oikeuttavat CHL-paikkaan ovat 1.) Kansallinen mestari, 2.) Runkosarjan voittaja, 3.) Runkosarjassa toiseksi sijoittunut joukkue, 4.) Playoff-finalisti, 5.) Playoff-semifinalisti.
 
 - Itävalta (EBEL): Südtirol Bolzano (3), Villach SV (5)
 - Tsekki (Extra-liiga): Ocelari Trinec (3)

 - Suomi (Liiga): Rauman Lukko ja SaiPa Lappeenranta (molemmat 5)
 - Saksa (DEL): Hamburg Freezers (2), Kölner Haie (5)
 - Sveitsi (NLA): Genève-Servette, Kloten Flyers (molemmat 5)
 - Ruotsi (SHL): Skellefteå AIK (2), Växjö Lakers (5)  


B-lisenssipaikkoja on jaossa vielä yksi.

 - Tsekki: Seuralle, joka yltää playoffeissa pisimmälle PSG Zlinin ja Kometa Brnon välillä. Seurat pelaavat Extraliigan semifinaaleita Ocelari Trinecia ja Sparta Prahaa vastaan. Jos molemmat joukkueet häviävät semifinaalinsa, PSG Zlin nousee paremman runkosarjasijoituksen vuoksi.

Seuraa CHL:ää Twitterissa: twitter.com/championshockey