Ilves-KalPa 5-0. Savolaiset turhan kohteliaita Pirkanmaalla

Ilves-KalPa 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Tilastot täällä.

 

On sanomattakin selvää, että Liigan villi kortti -kierroksen paikassa kiinni oleva joukkue on hyvä joukkue. Se tarkoittaa sitä, että sen kaatamiseksi muiden joukkueiden on pelattava hyvin. KalPa onkin pelannut tällä kaudella Ilvestä vastaan oikein hyvin, ajoittain. Sitten savolaiset ovat lahjoittaneet tamperelaisille joko takaisinpääsyn otteluun tai karkumatkan, kuten perjantaina Tampereella. Sitä ei Ilveksen kaltaista hyvää joukkuetta vastaan vain toinna tehdä, tai siitä seuraa päänsärky, kuten jälleen KalPalle seurasi.

KalPa tuli otteluun kuin talvimyrsky ja vyörytti hyökkäyksiä Ilves-maalia kohti ja pyrki päättämään hyökkäykset myös aktiivisesti laukaukseen. Avauserä meni pelillisesti selvästi KalPalle, mutta eihän siitä ollut mitään iloa kun kotijoukkue napautti erän muutamasta harvasta maalipaikastaan komealla prosentilla kaksi maalia. Etenkin hopeatarjottimella Ilvekselle kohteliaasti tarjottu erän toinen maali oli tamperelaisten karkaamisen kannalta kohtalokas virhe. No, tekevälle välillä sattuu, mutta nyt sattui vain harvinaisen huonoon aikaan.

Erätauolla Ilves sai rivinsä kasattua ja toisessa sekä kolmannessa erässä se sai KalPan näyttämään huomattavasti vaisummalta kuin avauserässä jolloin KalPa oli väkevä. Kun Ilves iski toiseen erään yhden ylivoimamaalin, oli KalPan asetelmat kolmanteen erään hyvin vaikeat. Eikä kolmannesta erästä mitään päiväkirjoihin päätyvää savolaisittain saatukaan. Erän loppupuolella kotijoukkue teki vielä kaksi ottelun kannalta jo kosmeettista osumaa ja kotiyleisö sai hurrata koko rahan edestä.

KalPa on pystynyt viemään Ilvestä etenkin Kuopion otteluissa pelillisesti välillä näyttävästikin, ja myös nyt vieraissa avauserässä. Näiden kahden joukkueen Liigan villi kortti -kierroksella kohtaaminen olisikin erittäin mielenkiintoista ja toivottavaa nähdä. Kun savolaisisännät jättäisivät vastustajalle maalien lahjoittamisen pois, KalPaa vastaan loistavasti torjuneen Ville Kolppasen maskin alta voisi valua vielä runkosarjan otteluita enemmän hikipisaroita. Tuosta ottelusarjasta olisi helppo veikata yleisöön menevää kiekkoa. Sitä ennen toisen näistä joukkueista on voitettava vielä lukuisia otteluita, että Savon ylpeys nousee pudotuspeleihin.


Seuraavat kotiottelut:
- La 4.1. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
- La 11.1. klo 17.00 KalPa - Kärpät  Premium
- La 18.1. klo 17.00 KalPa - Pelicans  Classic  <- Liigan Veikkauskierros