HIFK-KalPa 3-4 VL. Henki voitti materian Helsingissä

HIFK-KalPa 3-4 VL (0-2, 3-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Jääkiekko on upea laji, jossa on paljon hienoja puolia. Yksi hieno puoli on se, että laji potkaisee silloin tällöin yllätyksellisyydellään nilkkaan henkilöitä jotka luulevat tietävän lajista kaiken. Näin kävi viimeksi tiistaina. Osalta se vei varmat rahat veikkauspeleissä, osalla se kolhi ylpeyttä ilman rahallista menetystä. Niille harvoille ketkä vierasvoittoon uskoivat, voitto saattoi olla koko erittäin vaikean kauden ehkä se kaikista maukkain.

KalPa lähti Savosta kohti Helsinkiä 13 pelaajan sairaslistalla, 18 pelaajan kokoonpanolla ja 11 ottelun tappioputkella. Kotijoukkueen odotettiin murskaavan vieraansa suurinumeroisesti; savolaiset vastasivat tähän voittamalla avauserän 0-2. Isännät siirtyivät toisessa erässä 3-2 johtoon ja heidän odotettiin murskaavan vieraansa ja avauserän jäävän vain käynnistysvaikeudeksi; savolaiset tasoittivat ottelun kolmannessa erässä. Helsinkiläiset saivat jatkoajalla täyden kahden minuutin ylivoiman ja kotivoiton odotettiin varmistuvan vaikeimman kautta; KalPa siirsi ratkaisun voittolaukauskilpailuun. Mies vastaan mies ottelua ratkaistaessa punaisten valtavan materiaalieron odotettiin tuovan viimein ratkaisun; ottelun ratkaisivat keltapaitojen nuoret hyökkääjät sekä entinen HIFK-vahti.

KalPan maaleista varsinaisella peliajalla vastasivat Joona Harjama, Kalle Kerman ja Joonas Lyytinen, Tomi Körkön kirjauttaessa pisteet 0+2. Antti Ore torjui maalillaan 28 kiekkoa. Voittolaukauskilpailussa Ore torjui helsinkiläisten kolmesta yrityksestä kaksi ja kun savolaisista onnistuivat molemmat nuoret taiturit Arttu Ilomäki sekä Kasperi Kapanen, pojat olivat voittaneet isät ja henki oli voittanut materian.

Haluatko nähdä tämän sisulla ja sydämellä Helsingistä voiton taistelleen joukkueen Liiga-kauden viimeisessä lauantai-kotiottelussa? Vastustajana on TPS. Lämpimästi tervetuloa!