Uudet kilpisoturit esittelyssä, osa 2 : Miika Koivisto

Uudet kilpisoturit esittelyssä, osa 2:
Miika Koivisto

(Haastattelu tehty 30.5.2012)



21-vuotias puolustaja Miika Koivisto liittyi vahvistamaan KalPan joukkuetta 2-vuotisella sopimuksella. Koivisto on Vaasan kiekkokoulun kasvatti, joka tekee tulevalla kaudella debyyttinsä SM-liigassa. Lahjakkaana puolustajana pidetyllä Koivistolla on aikuisten tasolla takanaan kaksi Mestis-kautta ja kaksi mestaruutta Sportin joukkueessa.

1. Miksi päädyit pelaamaan juuri KalPaan?
- KalPa osoitti kiinnostuksensa jo hyvissä ajoin, mikä tietysti tuntui hyvältä asialta. Hyvä organisaatio, ja lisäksi KalPan kiekollinen ja liikkuva pelityyli tuntuivat hyvin sellaiselta itselleni sopivalta vaihtoehdolta. Muutamia muitakin tarjouksia sain, mutta kyllä tämä Kuopio tuntui ehdottomasti parhaalta valinnalta.

2. Millaisin mielin tulit Kuopioon? Onko joukkueessa yhtäkään sinulle ennalta tuttua pelaajaa?
- En tuntenut täältä etukäteen oikeastaan ketään pelaajaa. Eikä kaupunkikaan ollut aiemmin tuttu. Ajattelinkin, etten edes jaksa hirveästi etukäteen katsella, sillä eiköhän tässä parin vuoden aikana ehdi kuitenkin aika paljon nähdä tästä kaupungista. Avoimin mielin tuntemattomaan tässä lähdettiin niin sanotusti.

3. Miten arvioit vuosiasi Vaasan Sportissa?
- Hyviä ja opettavaisia vuosia ne olivat minulle kaikin puolin. Sain vastuuta ja kehityin, ja joukkueena voitimme kaksi mestaruutta, joten mikäpä sen hienompaa olisi. Muutenkin meillä oli molemmilla kausilla todella hyvät joukkueet, joissa oli kiva pelata. Nyt tuntui kuitenkin olevan juuri oikea hetki lähteä katselemaan uusia haasteita.

4. Kuinka suuri ero SM-liigan ja Mestiksen välillä mielestäsi on?
- Ei se mielestäni pelillisesti ole lopulta niin suuri kuin monet ajattelevat. Uskon, että muutamalla Mestis-joukkueella on ihan realistiset mahdollisuudet vielä nousta SM-liigaan. Me emme tänä keväänä kuitenkaan olleet täysin valmiita pelaamaan, kun karsinnat alkoivat. Pari ensimmäistä peliä meni vähän ohi ennen kuin tajusimme, että kyllä meillä oikeasti on mahdollisuus voittaa jos vain itse uskomme tarpeeksi, mutta siinä vaiheessa oli jo vähän myöhäistä päästä taisteluun kunnolla mukaan.

5. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi tulevalle kaudelle?
- Kyllä se mestaruuden voittaminen on sen verran hieno tunne, että haluaisin sen kokea tietysti täälläkin. Henkilökohtaisesti minulla ei mitään sen kummempaa pistetavoitetta ole, vaan realistinen tavoite on päästä mukaan joukkueen kokoonpanoon pelaamaan mahdollisimman monta peliä. KalPan joukkueessa on toki yhdeksän hyvää puolustajaa taistelemassa pelipaikoista, mutta kyllä minä uskon pääseväni pelaamaan, jos vain jaksan tehdä riittävästi töitä tuon tavoitteen eteen. Pelien kautta sitä sitten taas kehittyy.

6. Mitkä ovat suurimmat vahvuutesi pelaajana? Entä kehityskohteesi?
- Kiekollinen peli on aina ollut vahvuuteni, ja tuen mielelläni hyökkäyksiä puolustajan tontilta. Fyysisellä puolella minulla puolestaan on eniten kehitettävää, sillä kyllä tässä voimaa täytyisi saada ilman muuta lisää, jotta tuolla kaukalossa pärjäisi paremmin.

7. Minkä ikäisenä olet aloittanut jääkiekon? Onko ammattiura ollut haaveenasi aina?
- Aloitin siinä 5-vuotiaana. Nuorena pelasin myös jalkapalloa, mutta kyllä jääkiekko oli lopulta aika selkeä valinta. Kyllä tässä on tehty ihan tosissaan hommia muutama vuosi sen eteen, että tätä saisi ammatikseen pelata.

8. Mitä kaikkea haluaisit jääkiekkourasi aikana saavuttaa?
- Tietysti haluaisin menestyä ja kehittyä mahdollisimman hyväksi ja monipuoliseksi pelaajaksi. Aika sitten näyttää, miten pitkälle rahkeet riittävät. NHL nyt ei ainakaan tällä hetkellä vielä ole kovin realistinen tavoite, mutta kyllä minusta olisi kuitenkin jossakin vaiheessa hienoa päästä kokeilemaan siipiäni ulkomaille johonkin hyvään Euroopan sarjaan edes.

9. Jos et pelaisi jääkiekkoa, mitä tekisit työksesi?
- Olisin luultavasti rakentamassa taloja jossakin rakennusfirmassa. Kävin yläasteen jälkeen sellaisen talonrakentajan koulunkin.

10. Mikä jääkiekossa on parasta? Entä ikävintä?
- Voittaminen on parasta. Ylipäätään jääkiekossa se onnistumisen tunne on aina hienoa. Ikävintä on sitten tietysti se häviäminen, eikä myöskään matkustelu ole aina kovin kivaa. Vaasasta oli kaikkialle pitkä matka, eikä se tilanne täältä Kuopiosta ole paljoa sen helpompi.

11. Mitä urheilulajeja treenaat kesällä mieluiten?
- Pelaan mielelläni salibandya, sulkapalloa, tennistä ja tietysti jalkapalloa. Oikeastaan tykkään pelata aika monipuolisesti erilaisia pallopelejä.

12. Pelaatko vapaa-ajallasi paljon Xboxia?
- No kai minä olen tätä uutta Xbox-sukupolvea, eli jonkin verran niitä konsolipelejä tulee vapaa-ajalla pelattua.

13. Miten kuvailet itseäsi ihmisenä?
- Sanoisin olevani melko rauhallinen kaveri, joka tulee helposti toimeen kaikkien ihmisten kanssa.

14. Mikä on suurin ero Vaasan ja Kuopion välillä?
- Kuopiossa ei kuule puhuttavan ruotsin kieltä käytännössä yhtään, kun taas Vaasassa sitä kuulee koko ajan.

15. Paljonko nostat penkistä?
- Enpä osaa sanoa ihan tarkkaa tulosta, mutta toivottavasti menisi sellaiset sata kiloa.

16. Mikä on ennätyksesi pituushypyssä?
- Muistaakseni joskus yläasteikäisenä olen hypännyt noin viisi metriä.

17. Ketä puolustajaa pidät esikuvanasi?
- Teppo Numminen. Siinä oli erittäin tyylikäs puolustaja.

18. Mikä on pahin pukukoppijäynä, jonka olet joutunut kokemaan?
- Täällä Kuopiossa minulle ei ole tehty vielä oikeastaan mitään… Täytyykin koputtaa puuta. Eikä Vaasassakaan mitään sen pahempaa ole ikinä tullut vastaan. Joskus on kypäräni alta löytynyt juomamukia ja joskus on mailojani saatettu teipata yhteen vähän tavallista tiukemmin, mutta vain tuollaista normaalia pientä juttua.

19. Missä asiassa olet parempi kuin Sami Kapanen?
- Uskaltaisinkohan tähän väittää, että puhun paremmin ruotsia.

20. Mitä terveisiä lähettäisit KalPan kannattajille?
- Ei muuta kuin sankoin joukoin hallitse kannustamaan ja katsomaan hyvää hokia!