Tommi Miettinen sinetöi jälleen KalPalle paremmat pisteet voittolaukauskilpailussa

Perjantain vähämaalisessa ja tasaisessa kotiotteelussa Trust Kapital Areenalla toisistaan mittaa ottivat KalPa ja HPK.  SM-liigan tämän kauden trendin mukaisesti taisto jatkui voittolaukauskilpailuun saakka varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1 tasalukemiin. HPK:n luottovahti Mika Järvinen oli odotetusti vakuuttava, joten pisteet pelin voittaneelle kotijoukkueelle eivät irronneet ilmaiseksi.

Ensimmäisessä erässä molemmissa joukkueissa voitiin havaita varovaista kyttäämistä eikä maaleja nähty.  KalPan ja ottelun ensimmäinen osuma syntyi toisessa erässä, kun Antti Kerälä laukoi ja Janne Kolehmainen sai reboundin lapaansa viimeistellen 1-0 johtolukemat maalin edustalta.  Omassa päädyssä tehtiin kuitenkin kohtalokas virhe, jonka vieraat käyttivät hyödykseen tasoittaen pelin.  Kotijoukkue pääsi erän puolessa välissä pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta johtoasemaa ei saatu takaisin.

Kolmannessa erässä kilpisotureilla oli useita maalipaikkoja ja kiekko meni kuin menikin verkon perukoille, mutta vastustajan maali oli ehtinyt siirtyä paikoiltaan ja tuloksena toivotun johtoaseman sijasta oli rangaistus HPK:lle.  Jatkoajallakaan ei ratkaisua syntynyt, vaikka KalPa sai viimeiset minuutit pelata ylivoimalla.  Ottelussa varalla ollut KalPa-vahti Mikko Koskinen asteli jäälle ratkaisun hetkillä torjuen voittolaukauskilpailussa HPK:n molemmat yritykset.  KalPa oli näin vahvempi maalein 2-1, kun Jukka Voutilainen ja Tommi Miettinen onnistuivat omissa suorituksissaan.

Ottelun tulosseuranta ja tilastot  täältä, pelitapahtumia videolta täältä, ja ottelukohtaiset pelikuvat täältä.