SSK 5: Yhteenkuuluvuuden tunne lauantaina Helsingissä oli mahtavaa, ISO KIITOS savolaiset!

Suuri Savolainen Kokoontuminen 5 muistetaan kauan ja laajalti. Savosta Hartwall Areenalle saapui peräti 10 täyttä linja-autoa ja kun ympäri Suomea saapui paikalle lisäksi satoja savolaisia, savolaiset todella näkyivät ja kuuluivat.


Jos savolaiselta kysyy, missä Hartwall Areena sijaitsee, vastaus kuuluu suurin piirtein näin, "Aeka laella Etelä-Kuopijossa, se tulloo jonkun matkoo Vehmasmäen jäläkeen, ku maltat vuan oottoo".

Ilta alkoi marssimisella Messukeskukselta Areenalle, noin 500 hengen kulkue oli näyttävä, satoja metrejä pitkä ja äänekäs. Tunnelmaa kohotettiin Areenalla savolaisten omilla alkupeleillä, joissa haastateltavina kävivät Kimmo Kapanen, Ilpo Kauhanen, Janne Kekäläinen ja Jarmo Kekäläinen.

KalPa-tuotteiden myyntipiste oli huikean suosittu ja jonot jatkuvia. Etelän savolaiset ottivat uuden kokeilun mahtavasti omakseen. Suurimmaksi hitiksi nousi SSK 5:een ensimmäisen kerran myyntiin tullut uusi Savon ylpeys kaulaliina.


Suomen suurin vierastifo. SSK 5:n kunniaksi viisi raitaa, kolme keltaista ja kaksi mustaa.

Katsomossa savolaiset avasivat pelin ennen ottelun alkua velloneella lippumerellä. Sitä seurasi Suomen suurin vierastifo, johon osallistui yli 800 savolaista. Mosaikkitifo muodosti SSK 5:n kunniaksi viisi raitaa, kolme keltaista ja kaksi mustaa. Tifon aikana Areenalla raikui rytmikäs huuto "S - A - V - O, SAVO, SAVO!".


Keltamusta meri velloi täydet kolme erää kuin koti-MM-kisoissa. Kuva on otettu tilanteessa 3-0.

Savolaiset olivat Mustan Verkoston johdolla upean äänekkäitä läpi ottelun. Viimeisillä minuuteilla kun taistelu voitosta oli jo ratkennut, Suomen jääräpäisin heimo ei suostunut hiljentymään vaan kaivoi vielä yhden vaihteen ja savolaiset pitivät hauskaa katsomossa loppuun asti.


Suuren maailman tyyliä, suurella savolaisella sydämellä.

Kiitoksen hienosta kiekkoillasta ansaitsevat myös vahvasti pelannut Jokerit, loppuun asti taistellut KalPa sekä erinomaisen äänekäs ja näyttävä Jokereiden kannattajayhteisö Eteläpääty.

Ottelun jälkeen lähes 250 KalPa-kannattajaa jatkoi iltaa Itämeren aalloilla, Viking XPRS:llä.

Yhteenkuuluvuuden tunne Areenalla lauantaina savolaisten keskuudessa oli aivan mahtavaa. Ilta oli niin Savosta saapuneille kuin muualla Suomessa asuville savolaisille unohtumaton. Kiitos!


KalPa on ROCK! Hartwall Areenalta näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!

Tämä oli SSK 5. Missä ja milloin järjestetään SSK 6? Olethan sinäkin mukana!

SSK 5 upeina kuvina TÄÄLLÄ. Kuvat: Sami Tirkkonen.