Lehkonen johdatti KalPan voittoon HV71:stä

KalPa otti jännittävien vaiheiden jälkeen upean voiton ja kukisti ruotsalaisjoukkue HV71:n maalein 3-2 Trust Kapital Areenalla torstai-iltana. Otteluun jouduttiin hakemaan lopulta ratkaisua aina voittomaalikilpailusta saakka, jossa ainoan maalin iski nuori tähtipelaaja Artturi Lehkonen.

Viimeisessä European Trophy -kotiottelussaan KalPa joutui heti alussa takaa-ajajaksi, sillä HV71 siirtyi ylivoimalla johtoon jo vajaan viiden peliminuutin jälkeen, kun Oscar Sundh onnistui maalinteossa. Vieraille tarjottiin tilaisuutta pelata myös kahden miehen ylivoimalla, mutta KalPa puolusti hyvin eikä ensimmäisessä erässä lisämaaleja nähty.

Toisen erän alussa puolestaan KalPa pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta tuloksetta. Joukkue paransi peliään muutenkin ottelun edetessä ja hallitsi toista erää, mutta viimeistely ei muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kuitenkaan onnistunut.

Kolmannessa erässä KalPa painoi vimmatusti päälle ja loi tilanteita toisensa perään. Armoton yritys palkittiin vihdoinkin ajassa 50.14, kun puolustaja Marko Kauppinen ohjasi kiekon maaliin. Jatkoa seurasi vain kolmisen minuuttia myöhemmin, kun illan sankari ja muutenkin loistavasti koko ET-turnauksessa pelannut 17-vuotias Artturi Lehkonen ohjasi lähietäisyydeltä KalPan 2-1  johtomaalin. Kauaa ei johtoasema kuitenkaan säilynyt, vaan William Karlsson kuittasi pelin lähes välittömästi taas tasoihin.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, vaikka kumpikin joukkue pääsi kertaalleen pelaamaan ylivoimalla. Lopulta Lehkonen iski KalPalle voittomaalin ollen voittomaalikilpailun ainoa onnistuja seitsemän epäonnistuneen laukojan jälkeen. Myös paluun kaukaloihin tehnyt Jukka Voutilainen esiintyi pirteästi entistä seuraansa vastaan ja pääsi muutamaan hyvään maalintekopaikkaan.

KalPa on tämän ja viime kauden ET-turnauksissa kohdannut ruotsalaisjoukkueita yhteensä neljä kertaa ja otti tänään kolmannen voittonsa näissä otteluissa. Viimeisen ET-ottelunsa KalPa pelaa 22.10. Ruotsissa Linköping HC:ta vastaan.

SM-liigakausi alkaa KalPan osalta perjantaina 14.9. klo 18.30, kun hallitseva Suomen mestari JYP saapuu vieraaksi Kuopioon.