KalPan hurjalla startilla saavutettu etumatka liikaa HIFKille

Täydelle Trust Kapital Areenalle tarjoiltiin energistä ja tapahtumarikasta peliä lauantaina KalPa-HIFK ottelussa.  Kotijoukkue riisui helsinkiläiset aseista jo ensiminuuteilla kahden maalin etumatkalla.  Kolmannessa erässä urakoinut maalivahti Mikko Koskinen ei hätää kärsivän HIFKin rynnäköstä huolimatta antanut vieraille mahdollisuutta.

Ottelun ensimmäinen erä sai varsinaisen shokkialoituksen, kun kokenut kilpisoturi Tommi Miettinen laukoi kiekon vastustajan siniviivan takaa verkon perukoille.  KalPan hyvä liike jatkui edelleen ja  HIFK-maalilla oli ruuhkaa.  Eipä kauaakaan kun reboundista kiekon lapaansa saanut vasen laitahyökkääjä Kalle Kerman täräytti taululle 2-0 johtolukemat kotijoukkueen hyväksi.  KalPa joutui pelaamaan alivoimaa erän puolivälissä ja näin vieraiden ottelun ainoa maali syntyi ylivoimalla.

Toinen erä alkoi myös nopeatempoisena ja kotijoukkue pääsi hyvään pelirytmiin.  Sakari Salminen otti omansa tässäkin ottelussa iskien maalin edustalta kilpisotureille kolmannen maalin syöttäjinään joukkueen lahjakkaat nuorukaiset Artturi Lehkonen ja illan aikana jo toisen syöttöpisteen haalinut Miika Koivisto.  Erän lopussa KalPa rummutti hyökkäyspäässä oikein olan takaa, eikä HIFKillä ollut mitään saumaa kääntää peliä edukseen.

Helsinkiläiset tulivat kolmanteen erään vahvoina yrittäen saavuttaa keltamustien kahden maalin etumatkaa.  Kuumuuttakin oli jäällä havaittavissa eikä rangaistuksilta vältytty.  HIFK otti maalivahdin pois siirretyn rangaistuksen aikana maalin jäädessä tyhjäksi myös ylivoiman ajaksi.  Mikko Kukkonen näki tilaisuutensa tulleen ja sivalsi tyhjiin kotijoukkueen neljännen maalin.  Vieraiden toivo kilpistyi viimeistään Mikko Koskiseen, joka torjui kolmannen erän aikana yhteensä 16 laukausta.  Ottelu päättyi KalPan hyväksi lukemin 4-1.

Tule paikalle seuraamaan KalPan seuraavaa kotiottelua Trust Kapital Areenalla torstaina 15.11. klo: 18.30. Vieraaksi tuolloin saapuu Turun Palloseura. Liput ennakkoon voit hankkia täältä.