KalPa rynnisti rinnalle ja ohi Lukon väsyessä

Trust Kapital Areenalla nähtiin varsin tapahtumarikasta peliä, kun KalPa kohtasi Rauman Lukon lauantai-illan kotiottelussa.  Lukon jaloissa painoi perjantaina pelattu ottelu eikä hurja kolmen maalin etumatka riittänyt voittoon KalPan taistellessa ohi sisulla ja päättäväisyydellä.

KalPan sekainen alku kostautui, kun Lukko-puolustaja Harri Tikkanen vei joukkueensa 1-0 johtoon.  Kilpisoturit ottivat useita rangaistuksia ja joutuivat ahtaalle pelatessaan kahden miehen alivoimaa.  Lukon ylivoima ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja Jussi Pesonen maalillaan kasvatti vierasjoukkueen johtoasemaa.  Erän loppupuolella Pesonen onnistui toistamiseen tasaviisikoin ja KalPa päätti vaihtaa Mikko Koskisen maalille.

Toisessa erässä peli kääntyi aivan päälaelleen KalPan kerätessä ylivoimallaan tehoja kuin sieniä syysmetsässä.   Adam Masuhr laukoi KalPalle henkisesti tärkeän YV-maalin Sakari Salmisen ja Jukka Hentusen haaliessa syöttöpisteet.  Kun Lukko otti erän kolmannen rangaistuksensa, KalPan ykkösketju kiitti ja Matti Kuparinen teki KalPalle toisen ylivoimamaalin.  Lukko väsyi ja ykkösketjun kilpisoturit päättivät takoa vuorotellen maaleja Artturi Lehkosen iskiessä seuraavana.  Marko Kauppinen halusi myös osansa ja näin KalPa siirtyi erän neljännellä ylivoimallaan 4-3 johtoon.

KalPa viihtyi hyökkäysalueellaan myös kolmannessa erässä ja maalipaikkoja syntyi.  KalPan vahva erikoistilannepelaaminen sai jatkoa kun alivoima kestettiin Lukon hakiessa vimmatusti tasoitusmaalia.  Ylivoimapelaaminen oli jälleen rautaa, kun Miika Koivisto laukoo vasemmalta laidalta tarkasti Lukko-maalivahdin ohi.  Erän lopussa Lukko yritti kiriä KalPan etumatkaa kuudella kenttäpelaajalla tuloksetta ja näin KalPa voitti ottelun uskomattomien vaiheiden jälkeen lukemin 5-3.

KalPan kohtaa Porin Ässät seuraavassa kotiottelussa Trust Kapital Areenalla torstaina 27.9. klo 18:30.  Varaathan lippusi ajoissa täältä!