Jasse Ikonen tavoittelee ennätyspisteitään


Pitkän nivusvamman jäljiltä lokakuun lopulla kiekkokaukaloihin palannut Jasse Ikonen on innoissaan pystyvänsä jälleen pelaamaan. Peräti viisi kuukautta sairastuvalla ollut keskushyökkääjä ei omien sanojensa mukaan vielä ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta uskoo pystyvänsä vielä paljon parempaan sitä myötä, kun lisää otteluita kertyy alle.

– Vähän on ollut vielä hakemista nämä ensimmäiset ottelut. Pelituntuman löytyminen vie aina aikansa, mutta kyllä tämä tästä varmasti paranee, kunhan saan vain pelata. Tekemistä ainakin riittää joka osa-alueella.

22-vuotias hyökkääjä on iloinen ennen kaikkea saatuaan heti alusta saakka mainion näyttöpaikan pelata KalPan ykkösketjussa Sakari Salmisen ja Sami Kapasen kanssa. Peliaikaa on kertynyt yli 15 minuuttia ottelua kohti.

– Peliaikaan on tietysti oltava tyytyväinen. Saken ja Samin kaltaisten pelaajien kanssa on ollut hieno pelata, mutta peli kerrallaan tässä mennään. Kahdensuunnan pelaaminen on oma vahvuuteni, ja katsotaan nyt jatkanko heidän vai joidenkin muiden kanssa.

Neljä ensimmäistä ottelua ovat tuottaneet toistaiseksi kaksi syöttöpistettä, mutta maalitili on vielä avaamatta. Onnistumisia on toivottavasti kuitenkin tulossa vielä kauden aikana. Mikäli mies terveenä pysyy loppukauden, on hänellä kaikki edellytykset päästä viime kauden pistemääräänsä (12 maalia+9 syöttöä=21 tehopistettä, 58 ottelua).

– Totta kai toivon tekeväni maalin jo heti seuraavassa ottelussa. Kiva niitä pisteitä on tehdä muutenkin. Pelejä on vielä runsaasti jäljellä, joten kyllä tavoitteeni on ilman muuta parantaa edelliskaudesta.

SM-liigassa meneillään oleva maaottelutauko on Ikosen mukaan sujunut KalPan joukkueen osalta onnistuneesti. Maanantaina pelaajat olivat vierailemassa juniorijoukkueiden harjoituksissa ympäri Savon maakuntia. Mitään lomailua ei viikko ole todellakaan ollut, vaan joukkue on harjoitellut tehokkaasti yhdessä.

– Muutaman päivän olemme nyt treenanneet todella hyvin ja monipuolisesti. Olemme käyneet läpi pelitapaamme liittyviä juttuja ja tehneet kuntoharjoittelua. Ohjelmassa on myös ollut muutama spinning-tunti Fressillä.

Syksy on ollut pitkä, ja KalPan joukkue on kulkenut niin ylämäkiä kuin alamäkiä. Ikonen tunnustaa, että pelitauko ja seuraavaksi edessä oleva parin päivän totaalinen lepo tekevät joukkueelle yleisesti ottaen nyt hyvää.

– Välillä on henkisesti hyvä saada ajatukset pois jääkiekosta ja päästä latailemaan akkuja. Ensi viikolla joukkueen on tarkoitus olla taas sitten iskussa, kun pelit jatkuvat.