European Trophy: KalPa rökitti JYPin, Artturi Lehkonen nousi KalPan pistepörssin kärkeen.

JYP - KalPa 2-5 (1-1, 0-3, 1-1)

Päävalmentajavaihdoksen jälkeen Jari Laukkasen johdolla ensimmäisen kerran pelannut KalPa hermoili Jyväskylässä avauserän alkupuolella. Edes JYPin nopea avausmaali ei torstaina horjuttanut savolaisia, vaan avauserän jälkeen tilanne oli tasan 1-1. Toisessa erässä kalakukon purijat laittoivat ison vaihteen silmään ja erä päättyi savolaisille hulppeasti 0-3. JYP sai toivomansa nopean kavennuksen heti kolmannen erän alkuun, mutta KalPa-leirissä ei verenpaine noussut ja päätöserä päättyi lopulta 1-1.

KalPa rökitti JYPiä laajalla rintamalla, sillä kenttäpelaajista ottelua käänsivät merkittävillä rooleillaan Sakari Salminen (1+1), Artturi Lehkonen (1+1) sekä Antti Kerälä (3+0). Maalilla Juha Toivonen oli jälleen hyvä. Etenkin kaksikon Salminen-Lehkonen yhteistyö oli näyttävää ja ainoastaan 17-vuotias Lehkonen nousikin KalPan pistepörssin kärkeen. Superlupaus on takonut viidessä European Trophy ottelussa nyt jo pisteet 3+3.

Joukkueet kohtaavat toisensa heti perjantaina, nyt Kuopiossa Trust Kapital Areenalla. Ottelu on KalPan ensiesiintyminen uuden päävalmentajan johdolla kotiyleisön edessä. Tervetuloa!