Artturi Lehkonen nousemassa tähtipelaajaksi


European Trophy –otteluiden ehdottomasti suurin yllättäjä oli KalPan nuori hyökkääjä Artturi Lehkonen. Ajoittain suorastaan ilmiömäisesti pelannut 17-vuotias turkulainen oli mukana kaikissa KalPan seitsemässä ET-ottelussa keräten niissä yhteensä 7 tehopistettä (4 maalia+3 syöttöä). Kirsikkana kakun päälle Lehkonen sai kunnian ratkaista viimeisen ottelun voittomaalikilpailussa KalPalle voiton Ruotsin suurseura HV71:sta.

Lehkonen myöntää olevansa tyytyväinen omiin peliotteisiinsa kauteen valmistavissa otteluissa. Laitahyökkääjä iloitsee ennen kaikkea saaneensa heti kunnon mahdollisuuden päästä pelaamaan KalPan ykköskentässä yhdessä Sakari Salmisen ja Matti Kuparisen kanssa.

- Kyllä pitää tyytyväinen sikäli olla, että tehopisteitä tuli. Asiaan varmasti vaikutti se, että pääsin pelaamaan niinkin hyvien pelaajien kanssa kuin ”Sakke” ja ”Kupru”. Yhteispeli tuntui hyvältä.

Näillä näytöillä Lehkonen on jo nyt osoittanut pärjäävänsä SM-liigatasolla, mutta määrätietoinen nuorukainen pitää kuitenkin jalkansa tukevasti maassa. Keväällä Lehkonen ilmoitti tavoitteekseen päästä pelaamaan kolmessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa. On kuitenkin mahdollista, että tätä tavoitetta joudutaan kauden aikana vielä tarkistamaan, mikäli pelaajan kehitys jatkuu näin nopeasti.

- Pelipaikan vakiinnuttaminen kolmessa ensimmäisessä ketjussa on edelleen se minimitavoitteeni, mutta tietysti mahdollisimman hyvässä ketjussa yritän päästä hyökkäämään mahdollisimman paljon. Töitä on kuitenkin tehtävä tuon paikan ansaitsemiseksi.

Lehkonen vietti omatoimisen harjoitusjaksonsa Turussa ja on saanut harjoitella aina viime keväästä saakka ilman vaivoja, mikä toivottavasti kantaa tällä kaudella hedelmää.

- Koko harjoituskausi meni oikein hyvin, sillä sain olla terveenä. Etenkin nopeutta ja voimaa pyrin harjoittelemaan aika paljon, ja toivotaan, että tulokset näkyisivät sitten kauden aikana kentällä.

Lehkonen ei enää mieti sitä, että ET-lopputurnauspaikka jäi KalPalta saavuttamatta, vaan hyökkääjän katse on jo tiiviisti suunnattu SM-liigan sarja-avaukseen, johon on enää kaksi päivää.

- Tietysti finaaleihin olisi ollut kiva päästä pelaamaan, mutta ei sitä auta enää miettiä. Positiivista on sentään se, ettei ET-otteluissa jaettu vielä yhtäkään SM-liigapistettä. Nyt tässä on sellainen sopiva määrä perhosia vatsassa, kun sarja-avaus lähenee. On hienoa päästä vihdoin pelaamaan liigaa!