A-nuorten kesäharjoittelu hyvässä vauhdissa

KalPan A-nuoret aloittivat kauteen valmistautumisen huhtikuun viimeisellä viikolla. Testiviikon jälkeen joukkue on tehnyt kovasti töitä ja harjoitellut kahdeksan kertaa viikossa. Testitulokset kertoivat pelaajille ja valmentajille, että harjoituskausi alkaa paremmasta tilanteesta kuin vuosi sitten.Päävalmentaja Anssi Laine on lähtötilanteeseen tyytyväinen: ”Pelaajat ovat todella kehittyneet läpi viime kauden. Onkin siirryttävä seuraavalle portaalle, jotta olisimme fyysisesti vielä valmiimpia nyt alkavaan kauteen.”

Kesäharjoittelussa uutta ja tuttua
Kesäharjoittelun runko noudattelee viime vuoden mallia, mutta joitain uusiakin asioita on mukana. Perjantaisin käytämme Fressiä enemmän: harjoittelemme siellä aamulla ja illalla. 




Harjoittelua Kuopion Fressissä. Kahvakuulan kimpussa ylhäällä oikealla etualalla Ville Vainikainen (oik), Tuomas Olli ja Eero Rautiainen, ja alavasemalla Valtteri Parikka (vas) ja Mikko Komulainen. Alhaalla keskellä Tuomas Ollin "minuutin pito" punnerruksen lähtöasennossa, ja alaoikealla joukkueen mukana treenaa myös valmentaja Jaakko Uhlbäck.

Jääharjoittelu alkaa jo toukokuun puolenvälin jälkeen ja kestää juhannukseen saakka.  Jään määrän lisääminen on varmasti suurin muutos harjoittelussamme. Pelaamisen määrää harjoittelussa koetamme nostaa, jotta peli monipuolistuisi.

Joukkueen ilmapiiri on rakentumassa hyvään suuntaan
A-nuorten runko on pysynyt kohtuullisen hyvin kasassa. Liigan harjoitusryhmässä on useita A-ikäisiä pelaajia, ja vastaavasti A:n mukana iso nippu nuoria pelaajia. ”Nuorin on vuonna 1997 syntynyt Waltteri Ruuskanen, joka on mitoiltaan jo aikamiehen kokoinen. Iso ikähaitari ei ole haitannut harjoittelua. Pelaajat huomioidaan yksilöinä, jolloin iällä ei ole niin suurta merkitystä. Ilmapiiri rakentuu hyvään suuntaan ja olemme varmasti erittäin työteliäs joukkue tällä kaudella”, Anssi Laine toteaa.

Lisää A-nuorten harjoittelusta kesäkuun puolella.