Raihnainen KalPa ontui Lahdessa, Pelicans lensi karkuun ja taistelu kärjessä kiristyy.

Pelicans-KalPa 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)  Tilastot täällä.
 
SM-liigan kärkiottelussa Lahdessa Pelicans lensi KalPalta karkuun ottelun toisessa erässä. Sarjataulukossa tilanne on toisinpäin ja KalPa on karussa, vaikka lahtelaiset kavensivat eron kuuteen pisteeseen. Joukkueet eivät kohtaa toisiaan tällä kaudella enää runkosarjassa. Mikäli joukkueet säilyttävät nykyiset sijoituksensa ja kohtaisivat pudotuspeleissä, olisi kyseessä joko finaalisarja tai pronssiottelu.

Lähtökohdat otteluun olivat savolaisittain vaikeat kun kokoonpanosta puuttuivat runkopuolustajat Henri Laurila, Ryan Lannon, Lannonin korvaajaksi hankittu Ryan Glenn sekä Glennin tavoin edellisessä ottelussa loukkaantunut Adam Masuhr. Myös hyökkääjä Jukka Hentunen oli poissa. Lisäksi joukkuetta kiertäneet vatsatauti ja kuume kaatoivat pelipäivänä tällä kertaa Sami Kapasen. Ottelun edetessä KalPalta tippui pois viideskin puolustaja Marko Kauppisen myötä. Ja kun Tuomas Kiiskinen joutui jättämään ottelun kesken, nousi sairastuvan vahvuus komeasti kahdeksaan mieheen.

KalPa taisteli kiitettävästi vastaan, mutta Pelicans teki ottelun edetessä selväksi joukkueiden välisen illan kunnon. Lahtelaiset olivat kaukalossa selvästi parempia ja eivät jättäneet aihetta jossitteluille.

KalPa paransi avauserän edetessä ja Sakari Salminen toi savolaiset ylivoimalla maalin päähän. Toisen erän alussa Pelicansin siirtyminen takaisin kahden maalin johtoon kuin erän puolenvälin jälkeen jo kolmen maalin johtoon ei ratkaissut ottelua vielä lopullisesti. Kolmannen erän heti puolivälin jälkeen päävalmentaja Tuomas Tuokkola osoitti voitontahtoa vaihtamalla maalivahti Mikko Koskisen ylivoiman alkaessa kuudenteen kenttäpelaajan. Myös aiemmin kaudella tökkinyt kahden miehen ylivoima ei tuonut tulosta nytkään. Viimeisen minuutin viides Pelicans-maali toi lisäarvoa enää kotiyleisölle. Lahtelaisyleisö ansaitsee tunnustuksen paitsi tunnelmasta, myös runsaudesta. Yli 4600 katsojaa kertoo, että myös tiistai on Lahdessa hyvä pelipäivä.

Taistellen tauolle! Tule antamaan tukesi vastustajien lisäksi loukkaantumisten kanssa taistelevalle, komeasti sarjaa johtavalle Savon ylpeydelle. Nyt tarvitaan kotiyleisön tukea!

SINUT ON HAASTETTU! Lauantaina halli täyteen! Kärkiottelu KalPa-Ässät la 4.2. klo 17.


Seuraavat kotiottelut:
- La 4.2. klo 17.00 KalPa-Ässät
- Ti 14.2. klo 18.30 KalPa-Kärpät
- La 18.2. klo 17.00 KalPa-Tappara