Porissa palattiin 1980-luvulle!

Ässät-KalPa 8-3 (3-1, 1-1, 4-1) Tilastot täällä.

Kuopio on jääkiekkokaupunki. Yksi pieni osoitus siitä, kuinka suosittu laji Savon sydämessä on, nähtiin lauantaina. Kun SM-liigan kärkiottelussa Porissa Ässät teki kolmannen erän alkuun pikatahtiin 5-2 ja 6-2 maalit, lensi erään kuopiolaisen kerrostalon parvekkeelta radio. Ilmeisesti Iskelmä Oikean Aseman lähetyksen sisältö ei vastannut savolaisen kuuntelijan odotuksia.

Kun urheilua ei ota liian vakavasti, SM-liigan kärkiottelu Ässät-KalPa tarjosi myös savolaisille aihetta pyyhkiä vesiä silmäkulmista ja aihetta nauramiseen. Ottelu toi mieleen 1980-luvun jääkiekon. Huonoa puolustamista, 11 maalia, maalivahdin vaihtoja, kiekottoman miehen taklaamista, valmentajan suihkuun lentämistä, pari rangaistuslaukausta... Yhtä sekavan illan uudelleen järjestämiseen eivät pystyisi edes MTV3:n suositun Putous-ohjelman sketsihahmot!

Ottelun parasta antia olivat upeat laukaukset. NHL:n 1. kierroksen varaus Joel Armia maalasi kahdesti ja toi mieleen Ässä-legenda Arto Javanaisen laukauksen. KalPalta Mikko Kukkonen lämäröi kiekon siviviivalta ylänurkkaan. Maali oli kauden neljäs, puolustajan uusi oma ennätys.

SM-liigan kärkiotteluun vieraissa kolme tehtyä maalia on hyvin, millä taistellaan lähes aina ottelun voitosta. Sillä edellytyksellä, että oma puolustuspelaaminen ei ole retuperällä. Vaikka KalPan puolustaminen oli huonoa, ansaitsee Ässien kahdeksan tehtyä maalia hatun noston.

KalPan avausmaalin niittasi Sami Kapanen ja jälleen Jyri Junnilan hienosta syötöstä. Kukkonen toi KalPan peliin mukaan, ylivoimalla. Tuomas Kiiskisen kavennus 7-3:een oli merkityksetön.