Pisteputki nyt kuusi ottelua, Kärpät niukasti parempi Oulussa.

Kärpät-KalPa 2-1 VL (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)  Tilastot täällä.

KalPa jatkoi pisteputkeaan perjantaina Kärppien kotiluolassa Oulussa, isäntien oltua yhden voittolaukauksen verran etevämpi. Pisteputki on nyt kuuden ottelun mittainen ja pisteitä on yhteensä 14, sijoituksen ollessa viides. Helsinkiin lentämisen ja yön yli nukkumisen jälkeen savolaiset kohtaavat perjantaina sarjakärkeen nousseen Jokerit, joka on KalPaa kaksi pistettä edellä. SM-liiga on alkanut yhtä tasaisena, kuin mihin viime kausina on totuttu.

Kummallakin joukkueella oli mahdollisuutensa ratkaista ottelu vielä kolmannen erän viimeisillä minuuteilla, vaikka Kärpät ottelun edetessä nousi hieman hallitsevammaksi osapuoleksi. Jatkoaika oli niin ikään enemmän Kärppien kynsissä, joten kotijoukkueen voittoa voittolaukauskilpailussa voi pitää ansaittuna. Ja vaikka jääkiekossa voittoja ei ansaita, vaan ne täytyy ottaa, nyt Kärpät oli niukasti valmiimpi sen voiton ottamaan.

KalPan maalista avauserässä vastasi Ossi Saarinen, jolle osuma oli ensimmäinen kilpisotureiden sotisovassa. Voittolaukauskilpailussa Sakari Salminen onnistui veitsi kurkulla -tilanteessa, mutta ensimmäisellä jatkokierroksella ottelu ratkesi Joonas Donskoin toiseen onnistumiseen kilpailun aikana. KalPalta erikoismaininnan ansaitsee jälleen mahtavavireinen Ari Ahonen, nyt 22 torjuntaa. Torjuntaprosentti on kivikova, 95,09.


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 4.10. klo 18.30 KalPa-Pelicans
- Ke 12.10. klo 18.30 KalPa-Lukko
- La 15.10. klo 18.30 KalPa-TPS