KalPa hemmotteli kotiyleisöään, neljä kiekkoa Pelicans-maaliin jo avauserässä.

KalPa-Pelicans 6-1 (4-0, 1-1, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien kooste ottelusta ja haastattelut täällä.

Lauantaina KalPa ei saanut kiekkoja Jokerien maaliin, mutta se ei tehnyt erinomaisen ottelun pelanneesta joukkueesta huonoa. Tiistaina KalPa latoi ensimmäisen vartin aikana kiekon neljästi Pelicansin maaliin, mutta se ei tee KalPasta muuta kuin kolme pistettä rikkaamman.

KalPan maalit syntyivät laadukkailla laukauksilla, jotka suuntautuivat oikeaoppisesti tolppien juureen, nyt sisäpuolelle. Isäntien tehomiehet olivat Matti Kuparinen (0+3), Ossi Saarinen (2+0), Henri Laurila (1+1), Sakari Salminen (1+1), Jukka Hentunen (1+0), Tuomas Kiiskinen (1+0), Ryan Lannon (0+2) ja Tommi Jokinen (0+2). Salmisen avausosuma on joukkueelle iso asia. Lannonille kerrottiin ennen ottelua iltapäivälehden nimenneen hänet aiemmin päivällä neroksi.

Näyttöpaikasta Suomi-paitaan taistelevien Niko Hovisen ja Ari Ahosen kauden ensimmäinen keskinäinen meni Ahoselle, mutta maalit eivät kyllä menneet Hovisen piikkiin. Molempien alkukausi on ollut erinomainen, Hovisen torjuntaprosentti on nyt 92,73 ja Ahosen 94,97.

KalPasta Sami Kapanen, Tommi Miettinen, Mikko Kukkonen ja Ryan Lannon joutuivat kaikki jättämään ottelun kesken ja kvartetti käy tutustumassa keskiviikkona Terveystalon palveluihin.


Seuraavat kotiottelut:
- Ke 12.10. klo 18.30 KalPa-Lukko
- La 15.10. klo 18.30 KalPa-TPS
- Pe 21.10. klo 18.30 KalPa-Kärpät