KalPa haki pisteen Helsingistä ja kasvatti sarjajohtoaan SM-liigassa.

HIFK-KalPa 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) Tilastot täällä.

KalPan viikko tarjosi sarjajohtajalle äärimmäisen kovan haasteen, Jokerit Helsingissä, JYP Kuopiossa ja HIFK Helsingissä. Sarjakärki osoitti olevansa vaikeasti horjutettavissa, viikon saaliina komeat seitsemän pistettä ja siitä palkintona sarjajohto kasvoi. KalPa johtaa SM-liigaa nyt 11 pisteellä Pelicansiin ja 12 pisteellä Ässiin. Pelicans on pelannut yhden ottelun KalPaa vähemmän.

Savolaiset olivat naatiskelleet HIFKin kustannuksella jo kuusi kertaa peräkkäin. Seitsemäs voitto karkasi voittolaukauskilpailussa, mutta vastaavasti pisteputki hallitsevaa Suomen mestaria vastaan on nyt seitsemän ottelua.

Ottelun hahmo oli KalPan Sami Kapanen, joka laukoi keltapaitojen kaksi ensimmäistä maalia. Ottelun avausmaalilla, maalilla numero 84 Kapanen nousi SM-liigan runkosarjassa Jouni Rinteen rinnalle KalPan kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. 2-2 tasoituksella, maalilla numero 85 kapteeni nousi yksin kaikkien aikojen KalPan maalikuninkaaksi. Etenkin toisessa erässä Kapanen oli lähes pitelemätön ja oli lähellä ratkaista ottelun jopa yksin.

KalPan 3-3 tasoituksesta vastasi Jukka Hentunen, syöttäjänä kukas muu kuin Kapanen joka vietti peräti kolmen tehopisteen iltaa. Mikko Koskinen torjui 32 kiekkoa, näin maajoukkuevahtia kohti lauottiin viikon aikana 97 kiekkoa, joista Koskinen torjui 94. Torjuntaprosentti oli huikea 96,9.

Viikon kolmannessa kovassa ottelussa KalPa ei ollut parhaimmillaan, mikä näkyi harhasyöttöjen KalPalle poikkeuksellisen suurena määränä joka vaikeutti hyökkäysten vyöryttämistä. Kolmannessa erässä savolaiset kilauttivat kiekon kertaalleen tolppaan ja jatkoajalla KalPa rakensi vielä kaksi laadukasta maalintekopaikkaa. Avaimet voittoon olivat jälleen savolaisten käsissä, mutta voittolaukauskilpailussa kolmella yrityksellään kahdesti onnistunut HIFK sai kovasta taistelustaan pisteen enemmän.

Puolustaja Ryan Lannon loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken. Kun Joonas Riekkinen aloitti ottelun jo puolustajana, oli KalPalla toisesta erästä lähtien kokoonpanossa enää neljä puolustajaa. Lannonia ennen sairastuvalta löytyivät puolustajista jo Henri Laurila ja Matti Koistinen sekä Simo-Pekka Riikola on vasta palaamassa nuorten MM-kilpailuista. Puolustajien vähyyteen KalPa ei lauantaina kuitenkaan hävinnyt, vaan se hävisi voittolaukauskilpailuun.


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 10.1. klo 18.30 KalPa-Lukko
- Pe 13.1. klo 18.30 KalPa-Pelicans
- Ti 17.1. klo 18.30 KalPa-HPK