JYPille kauden avausvoitto KalPasta, savolaiset taas lähempänä runkosarjan voittoa.

JYP-KalPa 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)  Tilastot täällä.

Ottelun jälkeen on helppo sanoa JYPin olleen KalPaa nälkäisempi ja ansainneen voiton. Kun KalPa ei saanut maalia, peli pysyi puurtamisena ja eteni JYPille suosiollisesti. Yksi maali, ottelu olisi voinut saada uuden käänteen ja nälkäisyyksien erosta ei olisi voinut puhua. Kauden kahdessa edellisessä Hippoksen kohtaamisessa KalPa liikkui paremmin, maalien myötä se sai siivet selkäänsä ja juhli kummankin ottelun voittoa. Nyt JYP onnistui siinä tärkeimmässä, estämään KalPan ensimmäisen maalin ja oli lopulta selvästi kaukalossa parempi joukkue.

Kotijoukkueen nälkäisyys näkyi parempana liikkeenä ja suurempana haluna hakea laukauksia. Etenkin isäntien ensimmäinen ja kolmas maali syntyivät näyttävillä laukauksilla aivan ylänurkkaan. KalPa vastaavasti epäröi laukauksissaan sen verran, että JYP-pelaajat ehtivät useammin peittämään laukaisulinjat ja JYP-vahti Riku Helenius sai nollapelinsä 18 torjunnalla. Mikko Koskinen KalPa-maalilla venyi 36 kiekon eteen ja oli keltapaitojen illan paras pelaaja.

Kun kaukalossa voiton vei JYP, katsomossa parempia olivat totutusti savolaiset. Kauden viidestä keskinäisestä ottelusta KalPa jäi niskan päälle selvin lukemin, voitot 4-1, pisteet 12-3 ja maaliero 12-5. Lauantain tappio oli pientä sen rinnalla, että KalPa oli vihdoin JYPiä parempi keskinäisissä otteluissa, ensimmäisen kerran sitten kauden 1989-1990. Lisäksi KalPa tulee sijoittumaan runkosarjassa paremmin, ensimmäisen kerran kauden 1990-1991 jälkeen.

Jos kiekko ei pomppinut KalPalle Jyväskylässä, se pomppi KalPalle sopivasti Lahdessa. HIFKin voitto tiesi sitä jotta kun runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua ja jaossa on kuusi pistettä, KalPan sarjajohto Pelicansiin pysyi kolmessa pisteessä. Ja tämä tiesi sitä, että tiistain kotiottelussa SaiPaa vastaan KalPalla on ensimmäisen kerran katkolla historiallinen runkosarjan voitto. Se edellyttää TPS:ltä vähintään pisteen ottamista Pelicansilta ja sen ottelun tuloksesta riippuen KalPalta yhdestä kolmeen pistettä. Runkosarjan voitto on nyt lähellä, tervetuloa jännittämään!


RUNKOSARJAN VIIMEINEN KOTIOTTELU:
- Ti 13.3. klo 18.30 KalPa-SaiPa