European Trophy: Esittelyssä HC Plzen 1929

European Trophy saapui Savoon ja savolaiset ottivat uutuuden hienosti vastaan. Yleisömäärä oli heti 3433, ottelu hyvää viihdettä ja tunnelma hallissa hyvä. Lauantaina meno vain yltyy. Tarjolla on ensin Perhepäivää, sen jälkeen Olvi-telttaa ohjelmineen ja pääruokana KalPa-HC Plzen. Torstaina HC Plzen kukisti Kärpät voittolaukauksilla 2-3.

KalPan kokoonpano sivuilla lauantaina iltapäivällä. Ottelusta tulee ET-sivuille liveseuranta.


Kaupunki:
Tsekin tasavallan länsiosissa sijaitseva Plzen on iso, noin 170 000 asukkaan kaupunki. Kaupunki on eniten tunnettu HC Plzenistä sekä kansainvälisestä pilsnerimerkistään.

Seura:
HC Plzen 1929 on perinteikäs jääkiekkoseura. Tsekkityyliin seuran nimeen on aiemmin liitetty yhteistyökumppanin nimi, nyt parin vuoden ajan vain seuran perustamisvuosi.

HC Plzeniä ja KalPaa yhdistää paitsi sama perustamisvuosi, myös se, että pitkistä perinteistään huolimatta mestaruuksia ei vielä ole. Mutta kummallakin on kuluvalle kaudella maansa pääsarjaan erinomaiset joukkueet ja mestaruus on hyvin mahdollinen.

Mestaruudet:
 -

Areena:
Joukkueen kotihalli on CEZ Arena. Vuonna 1969 rakennettu halli on sittemmin mittavasti remontoitu ja nykyään kapasiteetti on 8420 katsojaa.

Kansainvälinen kokemus:
Seitsemän HC Plzenin pelaajaa on edustanut Tsekkiä Euro Hockey Tourilla ja yhtä monta on edustanut maataan MM-kilpailuissa. Lisäksi kokemusta löytyy olympialaisista sekä World Cupista. NHL:ssä pelanneita miehiä löytyy neljä kappaletta. Kokemusta siis löytyy!

Tärkein pelaaja:
Martin Straka on pelaava legenda. Hänet on valittu Tsekin Hall of Fameen kesken peliuran. 1060 NHL-ottelua ja 787 NHL-pistettä, kahdet olympialaiset, kaksi World Cupia, neljät MM-kilpailut, MM-kulta, olympiakulta 1998, varakapteeni kahdessa NHL-seurassa, parhaalla NHL-kaudella 82 ottelussa 27+68=95 pistettä. Kapteeni on edelleen loistava, viime kaudella 51 ottelussa 17+44=61.

Frantisek Kaberle on hänkin jo legenda. Puolustaja on valittu Tsekin Hall of Fameen jo kesken peliuran. 555 NHL-ottelua ja 207 NHL-pistettä, olympialaiset, World Cup, peräti 11 MM-kilpailut, viisi MM-kultaa, olympiapronssi, Stanley Cupin voitto 2006. Parhaalla NHL-kaudella 77 ottelussa 6+38=44 pistettä ja pudotuspeleissä 25 ottelussa 4+9=13 pistettä.

Tomas Vlasak muistenaan yhtenä SM-liigan kaikkien aikojen vahvistuksista, kolme kautta HPK:ssa ja 156 tehopistettä. Neljät MM-kilpailut, World Cup, kolme MM-kultaa. Vlasak on yhä loistava, osoituksena Tsekin Extraliigan viime kauden maali- ja pistepörssin voitto, 52 ottelussa 30+38=68 pistettä.

Lisäksi HC Plzenin tähtisikermästä löytyvät kansainvälistä jääkiekkoa seuraaville tutut, kovat nimet maalivahti Adam Svoboda ja hyökkääjä Jaroslav Hlinka sekä SM-liigassakin nähdyt Radek Duda, Ondrej Kratena ja Pavel Vostrak. Puolustaja Jiri Hanzlik on seuraikoni ja pelaa joukkueessa jo 15. kauttaan.

Kotisivut:
HC Plzenin kotisivut täällä.